Amerika'nın yeni uçan karargâhını baştan yapacaklar: ABD'nin 'kıyamet günü' projesi Türklere emanet

Amerika'nın yeni uçan karargâhını baştan yapacaklar: ABD'nin 'kıyamet günü' projesi Türklere emanet

ABD'nin nükleer savaş veya olağanüstü durumlarda komuta ve kontrol merkezi olarak kullanacağı E-4B Nightwatch projesini, Türk çift Eren ve Fatih Özmen'in sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC) üstlendi. Bu kapsamda Güney Kore'den Boeing 747-8 model uçaklar satın alındı.

E-4B Nightwatch, nükleer çatışma veya zombi istilası gibi ekstrem senaryolar karşısında, Amerikan yönetimini güvende tutmak ve komuta-kontrol sürekliliğini sağlamak için tasarlanmış bir uçan karargâh. 10 Haber'de yer alan habere göre, bu uçaklar elektromanyetik darbelere (EMP) dayanıklı, gelişmiş uydu iletişim sistemine sahip ve güvenli iletişim sağlamak için özel olarak geliştirilmiş durumda.

BİRİ HER AN HAVADA

Şu anda ABD Hava Kuvvetleri, Offutt Hava Üssü'nde dört adet E-4B uçağına sahip. Bu uçaklardan biri her an havada görevde ve diğer uçak da acil kalkışa hazır bekliyor. Yeni uçaklar ise Kore'den temin edilen Boeing 747-8'lerden dönüştürülecek. Eylül 2025'te tamamlanacak satışla Türk çift Eren ve Fatih Özmen'in sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC), bu uçakları nükleer savaş ve olağanüstü komuta operasyonları için donatacak.

Sierra Nevada Corporation'ın sahipleri Fatih Özmen ve Eren Özmen kimdir? - Nokta GazetesiEren ve Fatih Özmen

Sierra Nevada Corporation, ABD Hava Kuvvetleri'yle 13 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak E-4B Nightwatch'un halefini geliştirecek. Bu uçaklar, EMP'lere dayanıklı elektronik sistemler, kendini savunma mekanizmaları ve havada yakıt ikmali yetenekleri ile donatılacak. Uçaklar haftalarca havada kalabilecek şekilde tasarlanacak.

EREN VE FATİH ÖZMEN KİMDİR?

Eren ve Fatih Özmen, 1994 yılında Sierra Nevada Corporation'ı satın alıp, küçük bir şirketten küresel bir havacılık, uzay ve elektronik devine dönüştürdü. Eren Özmen, Forbes'un "En Zengin Kadınlar" listesinde yer aldı ve şirket, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile projeler yürütüyor. Özmen çiftinin liderliğindeki SNC, 3 binin üzerinde çalışanıyla dört ülkede faaliyet gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN