Avustralya: Filistin'in BM'ye tam üyeliği için son kararımızı vermedik

Avustralya: Filistin'in BM'ye tam üyeliği için son kararımızı vermedik

İsrail soykırımına maruz kalan Filistin’in BM’ye tam üyeliğine ilişkin konuşan Avustralyalı bakan Wong, konuyu halen müzakere ettiklerini ve son kararlarını vermediklerini ifade etti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, ülkesinin, Filistin'in Birleşmiş Milletler’e (BM) tam üyeliğini halen müzakere ettiğini, bu konudaki pozisyonlarının henüz kesinleşmediğini bildirdi.

Avustralya Yayın Kuruluşuna (ABC) konuşan Wong, ülkelerin Filistin'in BM'ye tam üyeliğini müzakere ettiğini ve bu konuda çok fazla görüşme ve tartışma olduğunu söyledi.

Wong, ülkesinin de müzakere ettiği bu konuda, Canberra yönetiminin pozisyonunun henüz kesinleşmediğini vurguladı. Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısının tam olarak ne anlama geldiğine bakacaklarını dile getiren Wong, "Sahadaki duruma odaklandık, insani ateşkes istiyoruz, rehinelerin serbest bırakılmasını istiyoruz ve insani yardımın artırılmasını istiyoruz" dedi.

‘MESELE NE ZAMAN TANIYACAĞIMIZ’

Wong, zamanın ve sahadaki durumun Avustralya'nın ne yönde oy kullanacağını etkilediğini kaydederek, "Mesele bir Filistin devletini tanıyıp tanımayacağımız değil, mesele ne zaman tanıyacağımız" diye konuştu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısını 18 Nisan'da veto etmesinin ardından, bugün BM Genel Kurulu’nda BMGK'nin konuyu tekrar ele almasını ve Filistin'e ilave haklar tanınmasını isteyen tasarı oylamaya sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN