Altın borcu olan 1 saniye beklemesin! Altın konseyi duyurdu: Altında korkutan tarih açıklandı

Altın borcu olan 1 saniye beklemesin! Altın konseyi duyurdu: Altında korkutan tarih açıklandı

Güvenli liman olarak görülen altın birçok yatırımcının ilk tercihi oluyor. Altın borcu olanlar için korkutan açıklama geldi. Bu açıklamayı duyanlar bir saniye bile beklemeyecek. O tarihten itibaren rekor seviyeye yükseliyor. İşte altında son gelişmeler…

HİLAL NAS

Piyasalarda hareketlilik devam ederken altın yatırımcıları da piyasaları dikkatle takip ediyor. Altın borcu bulunanlar için son şans. O tarihten itibaren altın fiyatları rekora koşacak. Altın Konseyi açıkladı borcu bulunan korkudan tir tir titredi. İşte altında son gelişmeler…

altin.jpg

Jeopolitik gerilimler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim beklentileri, dünyanın birçok ülkesinde altın alımlarında ciddi bir artışa yol açtı. Çin, Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerde bireysel yatırımlar hızla artarken, altın yatırımcılar için güvenli bir liman olarak öne çıkıyor.

Pandemide yatırım aracı olarak yeniden hatırlanan ons altın, küresel kriz dönemlerinde cazibesini korumaya devam ediyor. Özellikle yılın ikinci yarısında beklenen Fed faiz indirimlerinin, dolar endeksinde düşüşe yol açarak altının cazibesini daha da artıracağı tahmin ediliyor.

3 ÜLKE DAHA ALTINA YATIRIMINI ARTIRIYOR

Çin Merkez Bankası (PBOC), nisan ayında altın rezervlerini 18 ay üst üste artırarak elindeki külçe altın miktarını 2.264 tona çıkardı. Anketler, 18-40 yaş arası genç tüketicilerin yüzde 70'inin saf altın takı satın almayı planladığını gösteriyor.

altinlar.jpg

Almanya'da hane halkının elinde tuttuğu altın miktarı, 2021'den bu yana 35 ton artarak 9.034 tona yükseldi. Bunun 5.229 tonu külçe veya madeni para yatırımı olarak tutulurken, geriye kalan 3.805 tonu mücevher olarak değerlendiriliyor.

Güney Kore'de külçe ve madeni paralara olan talep yıllık yüzde 27 artışla 5 tona yükseldi. Ülkenin en büyük market zinciri, mini altın külçelerini müşterilere sunmaya başladı.

YENİ REKOR AÇIKLANDI

Dünya Altın Konseyi, altına olan talepte Vietnam'dan Moğolistan'a kadar birçok ülkede artış yaşandığını raporluyor. Beklentilerin eylül ayına doğru kayması, ons altının hızını keserken, Ortadoğu'daki gerilimler güvenli liman alımlarına neden oluyor. Bu tablo, kısa vadede fiyatlarda konsolidasyonun yaşanabileceğine işaret etse de Wells Fargo'nun yıl sonu tahminine göre altın fiyatlarının 2.500 dolara ulaşması bekleniyor.

altin-1.jpg

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT

Türkiye'de artan enflasyon karşısında parasının değerini korumak için gram altına yönelen vatandaşlar için bu gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Yatırımcılar için bu ortamda altının sağlam bir yatırım aracı olmaya devam edeceği öngörülüyor. Uzmanlar altın borcu olan vatandaşlar için de imkanları varken bu seviyede altın almaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Daha sonra sizin için çok geç olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN