Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın! Ünlü Ekonomist Mert Başaran ilk kez açıkladı

Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın! Ünlü Ekonomist Mert Başaran ilk kez açıkladı

Hemen altınlarınızı alıp kuyumcuya koşmayın! Altın yatırımcıları dikkat: Ünlü Ekonomist Mert Başaran ilk kez açıkladı...

Yatırım Uzmanı Mert Başaran, son dönemde volatil seyirler gösteren dolar ve altın gibi popüler yatırım araçlarıyla ilgili yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle acil para ihtiyacı durumunda varlıklarını zararına satmanın büyük bir hata olabileceğini vurguladı.

MERT BAŞARAN'DAN YATIRIM TAVSİYESİ

Yatırım uzmanı Mert Başaran'dan az birikimi olanlara tavsiye! Ne düşme riski var ne batma: 250 Bin TL'yi 2 Milyon yapıyor

Başaran, yatırım yaparken sermayenin korunmasının öncelikli hedef olduğunu belirtirken, risk yönetimi, getiri beklentisi ve nakit durumu gibi faktörlerin de önemli olduğunu vurguladı. Yatırımcıların beklenti ve tercihlerine göre altın, kripto para, borsa, konut, arsa, araba veya hisse senedi gibi çeşitli yatırım araçlarına yönelebileceğini ifade etti.

DOLAR BİR YATIRIM ARACI DEĞİL

Dolar kurunda son durum

Doların bir yatırım aracı olmadığını vurgulayan Başaran, hisse senedi fonlarının yüksek getirili bir seçenek olduğunu belirtti. Ancak, dövizin yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

ALTINDA "AL" DÖNEMİ GERİDE KALDI

Altının ons fiyatı yükselirken, gram altın 235 liradan, çeyrek altın ise 386 liradan işlem görüyor.

Altın ve arazi yatırımlarını değerlendiren Başaran, savaşların ve siyasi gerilimlerin piyasayı etkilediğini ve bu tür durumlarda altının güvenli liman olarak öne çıktığını ifade etti. Ancak, bazı fırsatların kaçırılmaması gerektiğini vurguladı ve altın cephesinde "al" döneminin geride kaldığını belirtti.

Başaran, arsa yatırımlarında bekleme süresinin arttıkça değerin de o kadar artacağını belirtirken, hisse senedi fonlarının uzun vadede büyüme potansiyeli sunduğunu ifade etti.

Son olarak, ABD'de faiz indirimi beklentilerinin altın fiyatlarını olumlu etkilediğini belirten Başaran, ons altın fiyatının artış gösterdiğini ve gram ile çeyrek altın fiyatlarının da ons altın ve dolar/TL kuru üzerindeki etkilerle hareket ettiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN