Popüler cips markasına rekabet soruşturması

Popüler cips markasına rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Türkiye'de Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla cips, Rocco markasıyla ise şekerleme pazarlarında faaliyet göstermesi nedeniyle şirket hakkında soruşturma başlatma kararı aldı. Bu kararla birlikte, şirketin rekabet hukuku çerçevesindeki faaliyetleri daha yakından incelenecek.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma sonuçlandı.

Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgiler ve belgeler ile yapılan incelemeler neticesinde, bulguların ciddi ve yeterli olduğuna kanaat getirerek Frito Lay hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

KUŞKU DOĞURAN ÇOK SAYIDA DELİL

Ön araştırma döneminde yapılan incelemelerde, Kurul'un Türkiye'deki geleneksel kanalda yer alan nihai satış noktalarında paketlenmiş cips pazarındaki rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle münhasırlık sağlamaya çalıştığına yönelik kuşku doğuran çok sayıda delile ulaştığı belirtildi.

Frito Lay, Türkiye'de Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla cips ve Rocco markasıyla da şekerleme pazarında faaliyet gösteriyor. Ancak, şirketin rekabeti kısıtlamaya yönelik faaliyetlerinin Rekabet Kurulu tarafından incelenmeye alınmasıyla birlikte, sektördeki rekabet ortamı ve şirketin faaliyetleri yakından takip edilmeye başlandı.

Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor. Ancak, soruşturma süreci boyunca şirketin faaliyetleri ve rekabet politikaları yakından izlenecek ve gerektiğinde ilgili yaptırımlar uygulanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN