AK Parti Genel Merkezi önünde 'Zeybekci' protestosu: İşbirlikçi iktidar istemiyoruz

AK Parti Genel Merkezi önünde 'Zeybekci' protestosu: İşbirlikçi iktidar istemiyoruz

Ankara'da Direniş Çadırı gönüllüleri, AK Parti Genel Merkezi önünde, Nihat Zeybekci'nin "katliam ayrı, ticaret ayrı" açıklamasını protesto ederek, İsrail ile yapılan ticari ilişkilerin sonlandırılmasını talep etti. Eylemciler, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması çağrısında bulundu.

Direniş Çadırı gönüllüleri, AK Parti Genel Merkezi önünde hükümetin İsrail ile ticari ilişkisini protesto etti.

Direniş Çadırı gönüllüsü Harun Özkarakaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarını eleştirerek, "Zeybekci 'katliam ayrı, ticaret ayrı' diye bir garabet açıklama yaptı. Bu açıklamayla İsrail ile yapılan kirli ticareti normalleştirdi, katliamı basitleştirdi. Zeybekci'nin Filistin gibi bir davası yoktur, olsa olsa İsrail gibi davası vardır. Zeybekci'yi bu garabet açıklamasından dolayı kınıyoruz" dedi.

'TÜM ÇİZGİLER AŞILDI'

Direniş Çadırı gönüllülerinin, AK Parti Genel Merkezi önünde toplandıkları eylemde, "Tüm çizgiler aşıldı, somut adım istiyoruz" yazılı pankart ve "Kısıtlama İsrail'le ticareti kesmiyor", "Kürecik radarı İsrail'in kalkanı", "Katliama değil direnişe ortak ol" yazılı dövizler taşındı. Eylemciler ayrıca bir "kanlı oyuncak bebek" bırakarak, İsrail ile yapılan ticaretin sonlandırılması çağrısında bulundular.

1kapak-003.jpg

Ali Altıntaş, "Onca katliama ortaklık eden bütün bu ticari faaliyetler, sorumluluk taşıyan her kişi ve kurum için alınlarına kazınmış birer kara lekedir" diyerek, AK Parti'nin İsrail ile olan ticari ilişkilerine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

'İHRACAT KISITLAMALARI YETERSİZ'

Eylemde, Ticaret Bakanlığı tarafından İsrail'e yönelik getirilen ihracat kısıtlamalarının yetersiz olduğu belirtildi. Altıntaş, "Siyonizme giden bir demir parçasını daha engelleyecek her adım bir kazanımdır ancak 185 gün sonra gelen sınırlı ve belirsiz bir kısıtlama ile yetinecek miyiz? Niçin 'Kısıtlama yetmez, ambargo gerek' diyoruz? Çünkü hâlâ Gazze açlıktan ölürken Siyonistleri bu topraklardan giden gıda ürünleri besliyor" şeklinde konuştu.

1kapak-004.jpg

Ayrıca, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğine dikkat çekilerek, bu üslerin İsrail'in savunmasına katkı sağladığı iddia edildi. Altıntaş, "İsrail’e şu an açıkça silah satan, siyonizmin yanında saf tutan NATO unsurlarının, özellikle Almanya'nın kontrolündeki bir radar ağının İsrail’i korumadığına mı inanmalıyız? Kürecik radarının ve İncirlik Üssü'nün İsrail’i kollayan rolleri ortadayken yapılması gereken artık bellidir; üsler kapatılmalı, emperyalistlerle askeri ittifak sonlandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Protesto, grup açıklamanın ardından dağılmakla sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN