Asgari ücrete zammı geliyor? Bakan açıkladı: Temmuz ayında…

Asgari ücrete zammı geliyor? Bakan açıkladı: Temmuz ayında…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında asgari ücrete yapılacak ara zammın olmayacağını dile getirdi. Işıkhan, “Asgari ücretin belirlenme süreci açık ve net. Ocak ayındaki artış, Temmuz ayında yapılacak zam ihtimaline karşı yapıldı” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, Haber Global’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu ve gündemi değerlendirdi.

Çalışma Meclisi’nin ajandasına değinen Işıkhan, “Sendika başkanlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Pazartesi günü bir araya geleceğiz, bu bizim için motivasyon kaynağı” dedi.

img-5569.jpeg

1 Mayıs’ın resmi tatil olarak kutlanmasının önemine değinen Işıkhan, “Taksim’de çelenk bırakılmasına izin var, bu olumlu bir adım” şeklinde konuştu.

Sendikalı işçi sayısının artışına dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Sendikalı işçi sayımız 2 milyonu aştı. Bu oranı %15’e çıkardık. CHP’nin bu konuda bize engel olmaya çalıştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret konusunda ise Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararıyla belirlenir. Biz, işçi ve işveren arasındaki müzakerelerde aracıyız. Ekonomik dengeleri gözeterek hareket ediyoruz ve kalıcı refah artışını hedefliyoruz” dedi.

Bakan ayrıca, “İstihdam sayımız tarihin en yüksek seviyesinde. Geçen yıl boyunca iş gücü sayımız 775 bin kişi arttı. İstihdamı artırmak bizim önceliğimiz” şeklinde ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN