CHP'li başkandan 'bacanak' açıklaması: Akrabam değil

CHP'li başkandan 'bacanak' açıklaması: Akrabam değil

CHP lideri Özgür Özel'in nepotizm uyarıları sonrası tartışma konusu olan Kırşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, yardımcısı Mustafa Orman'ın kendisiyle herhangi bir akrabalık bağı olmadığını açıkladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, belediyede iki yakın akrabasının üst düzey yönetici pozisyonlarına getirildiği iddialarına yanıt verdi. İddialar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in belediyelerde akraba atamalarına yönelik taviz verilmeyeceği açıklamalarının ardından gündeme geldi.

'DEVLETİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE GÖREV ALDI'

Başkan Ekincioğlu, kendisine yönelik akraba ataması iddialarını reddederek, atanan isimlerin uzun yıllardır kamu görevinde bulunduğunu ve yeterliliklerine vurgu yaptı. Ekincioğlu'nun açıklamasına göre, Hamza Çam 1999 yılından itibaren devletin çeşitli kademelerinde görev almış bir bürokrattır. Çam, Ziraat Bankası, Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı ve İŞKUR'un Kırşehir ve Nevşehir şubelerinde çeşitli idari pozisyonlarda bulunmuştur.

Öte yandan Mustafa Orman’ın ise 1998 yılında kamuya atandığı ve 2001 yılından bu yana Kırşehir Belediyesi’nde görev yaptığı belirtildi. Ekincioğlu, Orman’ın kendisiyle herhangi bir akrabalık bağının olmadığını da ifade ederek, kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini söyledi.

Kırşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, iddia edilen akrabalık ilişkilerinin gerçeği yansıtmadığı, atamaların tamamen şeffaf ve yasalara uygun gerçekleştirildiği vurgulandı. Belediye, kamuoyunun yanıltıldığını ve atamaların söz konusu personelin deneyim ve kariyerine dayandığını belirtti. Belediye yetkilileri, konunun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını ve bu tür iddiaların belediye çalışmalarına gölge düşürmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN