İmamoğlu ‘yaparım’ dedi yaptı! İstanbullunun metrobüs çilesi bitti

İmamoğlu ‘yaparım’ dedi yaptı! İstanbullunun metrobüs çilesi bitti

İstanbul’un ulaşım ağına çevreci bir yenilik daha eklendi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 420 yolcu kapasiteli tamamen elektrikle çalışan yeni metrobüsün test sürüşünde yer aldı. İmamoğlu’ndan müjdeli haber geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu girişimleri kapsamında, 420 yolcu taşıma kapasitesine sahip yüzde yüz elektrikli metrobüsün deneme sürüşleri İETT Edirnekapı Garajı’nda gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, test sürüşü öncesinde yaptığı açıklamada, aracın bir aydan fazla süredir hem yolculu hem yolcusuz testlerden geçirildiğini belirtti.

İmamoğlu, “Bu yeni metrobüs, Avcılar ile Söğütlüçeşme arasında milyonlarca İstanbulluya hizmet verecek. Araç, yüksek yolcu kapasitesi ile dikkat çekiyor ve bizim için çekici kılan özelliklerinden biri bu” dedi.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise, elektrikli metrobüsün diğer dizel motorlu araçlara göre %60 yakıt tasarrufu sağladığını ve 100 bin kilometre başına 2,5 milyon lira tasarruf edeceğini ifade etti. Demet, “Bu araç ayrıca 300 ton karbondioksit emisyonunu azaltacak ve sessiz çalışma özelliği ile şehirdeki gürültü kirliliğini önemli ölçüde azaltacak” şeklinde konuştu.

Yenilikçi metrobüs, 40 metre uzunluğa ve 4 vagona sahip. Araç, 20 dakikalık bir şarjla ortalama 50 kilometre yol alabiliyor ve modüler batarya yapısı ile menzilini artırma imkanı sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN