Lokanta ve kafelere kötü haber: Vergiye zam yapıldı! Fiyatlarda artışa neden olacak

Lokanta ve kafelere kötü haber: Vergiye zam yapıldı! Fiyatlarda artışa neden olacak

Yiyecek ve içecek satılan yerlerde KDV oranında artışa gidildi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl ise önemli bir ayrıntıyı açıkladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı 'Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' Resmi Gazete'de yayımlandı.

KAFE VE LOKANTALARADA KDV ORANI ARTTI MI?

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerde imal edilen veya bu işletmelerin dışarıdan temin ettiği gıda maddelerinin satışında uygulanan KDV oranı, yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı. Bu oran, alkollü içecekler için ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi.

İşletmelerin, telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, 'gel-al' gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışlarda da aynı KDV oranları uygulanacak.

Öte yandan, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların da bu yerlerde yaptıkları satışlar düzenleme kapsamına alındı.

Tebliğ, mayıs başından itibaren yürürlüğe girdi.

"VERGİ ARTIŞI GİB'İN TASLAIĞI İLE YAPILAMAZ"

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KDV oranlarının artırılmasının GİB tebliği ile değil, ancak Cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Ozan Bingöl'ün paylaşımı şöyle:

"Arkadaşlar şöyle bir yanlış anlaşılma var galiba; KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkacağına ilişkin GİB'in tebliğ taslağı hazırladığı haberleri dolaşıyor. Böyle bir artış GİB tebliğ ile değil ancak Cumhurbaşkanı kararı ile yapılabilir. Mevcut haberlere konu tebliğ taslağı daha önce Cumhurbaşkanı tarafından artırılan KDV oranlarının tebliğe işlenmesinden ve bazı yanlış uygulamaların önüne geçmekten ibarettir."

ozan-bingol-vergi-adaletsizligi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN