Pazarda 3 tanesi 40 lira, tarlada 3 lira! Çiftçiler ürünleri çöplere döküyor: Hayvanlar yesin, insanlar yemesin

Pazarlarda ateş pahasına satılan sebze ve meyveler karşısında çiftçi ateş püskürdü. Vatandaşa yüksek fiyattan satılması lakin çiftçinin emeğinin karşılığını alamaması isyana yol açtı. Çiftçiler ürünlerini resmen çöpe dökmeye başladı. İşte detaylar…

Antalya’daki çiftçiler, sezon boyunca yetiştirdikleri sebzelerini alıp hale gittiler. Haldeki pazarcılar sebzelerin kilosuna 3 TL değer biçince çiftçi resmen isyan etti. Üstelik çiftçiden ucuza mal edilip halka yüksek fiyatlardan satılıyor olması çiftçiyi sinirlendirdiği kadar vatandaşı da rahatsız etti.

ÇİFTÇİDEN 3 TL’YE ALIYORLAR HALKA 40 LİRAYA SATIYORLAR

Halk TV’de yer alan bir habere göre, yaz mevsiminin gelmesiyle beraber sıcak iklimlerde yetişen sebze ve meyvelerde hasat işlemi başladı. Birçok sebzede hasat devam ederken çiftçiler bir yandan patlıcanları semt pazarlarına götürmeye başladı. Lakin pazarcılar çiftçilerden patlıcanların tanesini 3 liraya alırken, pazarda 3 tanesini 40 liraya satınca işler karıştı. Hal böyle olunca çiftçi kârı bile düşünmeyerek masrafını dahi karşılayamadığı için isyan etti.

capture-20240516160256447.jpg

Antalya'da bir çiftçi bu fiyatlar karşısında tepkisini göstermek için hasadını ya hayvanlara yem etti ya da yol kenarlarına döktü. Çiftçi, görüntüleri yerel medyaya göndererek sesini duyurmaya çalıştı. Görüntülerde çiftçi, "Para mı ediyor. Mal kırmızıymış. Hayvanlar yesin, insanlar yemesin." diyerek tepkisini dile getirdi.

MALINA BİÇİLEN FİYATA SİNİRLENDİ

Çiftçi, sosyal medyada paylaştığı görüntülere şu notu ekledi: "Admin, çiftçi zor durumda ağlıyor, mal satılmıyor, paylaşırsanız sevinirim. Beğenmiyorlar, almamak için sırf 2 TL'ye 3 TL'ye düşsün diye pazarda çöp patlıcan 20 TL'ye. Şu malı ama halde alan yok, 3 TL'ye istiyorlar. Şu anda biz de çöpe döküyoruz hayvanlar yesin diye. Paylaşırsanız üst düzeyde yöneticiler görüp bu işe el atmaları lazım. Bir destek olun sesimizi duyurun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN