Ceviz ağacının altında neden oturulmaz biliyor musunuz? Bu zamana kadar söylenenleri unutun: Meğer hepsi yanlışmış

Ceviz ağacının altında neden oturulmaz biliyor musunuz? Bu zamana kadar söylenenleri unutun: Meğer hepsi yanlışmış

Yüzyıllardır ceviz ağacının altında oturulmasının sakıncalı olduğuna dair bir inanış var. Öyle ki bu durumla ilgili bazı atasözleri de mevcut. Peki ceviz ağacının altında neden oturulmaz biliyor musunuz? İşte ceviz ağacının altında oturmanın asıl sakıncası…

Yüzyıllardır süren bir inanışa göre ceviz ağacının altında oturmak insanlar için sakıncalıdır. Bunun nedeni ise yapılan bilimsel araştırmalar ile ortaya çıktı. Peki, ceviz ağacının altına neden oturulmaz? İşte yanıtı…

"Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözünden dolayı insanlar arasında bir algı vardır. Bu yüzden de insanlar ceviz ağaçlarının altında oturmaktan kaçınır.

Fakat bu atasözünün altından bambaşka bir neden çıktı. Bilimsel olarak neden ceviz ağacının altında oturulmaması gerektiği açıklandı.

ceviz-agacinin-altinda-neden-oturulmaz-2.jpg

CEVİZ AĞACININ SALGILADIĞI O GAZ ZEHİRLİYOR

Piramithaber.com’Un aktardığına göre ceviz ağacı sülfür salgılıyor ve bu sülfür de dibe çöküyor. Zehirli olan sülfür gazı ise insanı sersemletiyor. Diğer gazlara göre daha ağır olduğundan dibe çöken bu gaz, ceviz ağaçlarının kökünde bolca bulunduğu için de insanların ceviz ağacının dibine oturmaması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN