İstanbul'un göbeğindeki dev gökdelen yıkılıyor: 34 yıl sonra gelen yıkım kararı

İstanbul'un göbeğindeki dev gökdelen yıkılıyor: 34 yıl sonra gelen yıkım kararı

İstanbul'da bulunan 27 katlı dev rezidans için yıkım kararı çıktı. Şehrin göbeğinde bulunan dev gökdelen tuzla buz olacak. 34 yıldır yıkılmayı bekleyen yapı depreme dayanıksız olarak belirlenmişti. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul'un göbeğindeki 27 katlı dev rezidans inşaatına yıkım kararı çıktı. Kaba inşaat olarak duran 34 yıllık bina o gerekçeyle yıkılacak. İstanbulluların totemi haline gelen bina artık orada olmayacak. İşte tüm detaylar...

YIKIM EKİPLERİ İŞE KOYULDU

İstanbul Sarıyer'de, 34 yıl önce kaba inşaat olarak kalan ve "tabut" olarak nitelendirilen 27 katlı dev rezidans inşaatı, CHP'li Sarıyer Belediyesi tarafından yıkıma uğratıldı. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle eleştirilen bu yapı, günün erken saatlerinde yıkım ekipleri tarafından yerle bir edilmeye başlandı.

c4e7bbf8-9163-4c22-b609-d8807120bbc5.jpg

34 YILLIK BİNAYA YIKIM KARARI

1995 yılında otel olarak planlanan ve inşaat ruhsatı alınan bina, yıllar içinde hukuki süreçlerle boğuştu. Ruhsatları iptal edilen yapının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 30 Haziran 2019 tarihinde Yapı Kayıt Belgesi verilmişti. JW Marriott adı altında 400 konut ve 50 ticari alandan oluşacak bir rezidansa dönüştürülme planları yapılan yapı, 2023 Mart'ında tekrar inşaat çalışmalarına başlanmıştı.

Ancak, yapılan değerlendirmeler sonucunda bina deprem güvenliği standartlarını karşılamadığı için yıkım kararı alındı. Yıkım, bölge sakinleri ve çevre halkı tarafından dikkatle izleniyor. Belediye yetkilileri, bölgenin güvenliği ve halkın huzuru için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

096835f3-e10c-4d68-9e11-abb699c83466.jpg

YEŞİL ALAN OLARAK DÜZENLENECEK

Yıkım çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor. Sarıyer Belediye Başkanı, yıkımın ardından alanın yeşil alan olarak düzenleneceğini ve bölge sakinlerinin kullanımına sunulacağını ifade etti. Bu yıkım, şehircilik anlamında İstanbul'da önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor ve daha güvenli yapılaşmanın önünü açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN