Tahliye ve beraat vaadiyle vatandaşları dolandırdılar: Aralarında avukatların da bulunduğu 20 kişiye gözaltı

Diyarbakır'da, adliye ile bağlantıları olduğunu iddia ederek, haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişilere tahliye ya da beraat sözü verip para karşılığında dolandırdıkları tespit edilen, aralarında avukatların da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da, yargılanan ya da haklarında soruşturma bulunan kişilere yönelik tahliye ve beraat vaadinde bulunarak dolandırıcılık yapan 20 şüpheli, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Operasyona dair detayları Diyarbakır Valiliği paylaştı. Gözaltına alınan kişilerin aralarında avukatlar da bulunuyor.

9168290.jpg

Valilik açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süren bir takip ve soruşturma sürecinin ardından harekete geçti. Şüphelilerin, Diyarbakır Adliyesi ile bağlantıları olduğunu iddia ederek, yargı sürecindeki bireyleri etkileyebileceklerini belirterek haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

9168338.jpg

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında, aralarında avukatların da bulunduğu 20 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık", "güveni kötüye kullanma", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 20 cep telefonu ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

9168341.jpg

Olayın mağdurları arasında, adli süreçlerinde yardım arayan çok sayıda kişinin olduğu ve bu kişilerin büyük maddi kayıplara uğratıldığı öğrenildi.

9168343.jpg

Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN