17 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı: Can kaybı sayısı 100'ü geçti

17 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı: Can kaybı sayısı 100'ü geçti

Son dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 103 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybı sayısının 11 bin 704'e yükseldiğini açıkladı. Toplam hasta sayısı ise 3 bin 819 artarak 421 bin 413'e çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 17 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 3819 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 103 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 704'e, toplam hasta sayısı ise 421 bin 413'e yükseldi.

screenshot-1.jpg

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2688 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 359 bin 63'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 464 bin 678, ağır hasta sayısı ise 3657 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,8 oldu.

"TEDBİRLERE UYMAK HEPİMİZ İÇİN BİR ZORUNLULUK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerine ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bugün tespit edilen 3.819 hastamız var. Mücadelenin kritik aktörleri sağlık çalışanlarımız. En kritik savaşçılarımızı güçlü tutmak zorundayız. Tedbirlere uymak hepimiz için bir zorunluluk. Sağlık ordumuzun yanında olduğunuzu gösterin. Mücadeleye güç verin" ifadelerini kullandı.

Dün açıklanan tabloda 94 kişinin hayatını kaybettiği, 3 bin 316 kişiye de yeni hasta tanısı konulduğu belirtilmişti. 2 bin 712 kişi de virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI AÇIKLANDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs yasaklarını da açıkladı. İşte o yasaklar:

* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

* Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

* 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

* Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

* Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

* Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

* Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

* Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN