2020 Ocak memur zammı yüzde kaç olacak? Emekli memur ocak zammı ne kadar? Memura ayda 472 lira!

2020 Ocak memur zammı yüzde kaç olacak? Emekli memur ocak zammı ne kadar? Memura ayda 472 lira!

Yeni yıl yaklaşırken gözler ocak ayında gerçekleşecek olan memur maaş oranlarına çevrilmiş durumda. Enflasyon oranları ile memurun alacağı enflasyon farkı ve 2020 yılı zamlı maaşlarının ne kadar olacağı belirginleşmeye başladı. İşte 2020 memur ocak zammı oranı…

2020 yılı yaklaşırken en çok merak edilen konuların başında memurların ne kadar ocak zammı alacağı konusu geliyor. Memurların 2020 Ocak zamlı maaşı belirginleşmeye başladı. Peki 2020 Ocak zamlı memur maaş oranı yüzde kaç? İşte ile yardımlarına yapılacak zam…

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2020 Ocak ayında memurların maaşlarına hakem heyetinin belirlediği oran olan %4 oranında zamlanacak. Buna ilave olarak 2019 yılı 2. altı aylık dönemde gerçekleşen enflasyonun %5 üzerinde olması durumunda fark maaşlara yansıtılacak idi. Ekim ayında açıklanan enflasyon oranları ile bu fark % 0.31 olarak ortaya çıktı. Yani Kasım Aralık aylarında bu oran değişmezse %4 zam üzerine % 0.31 enflasyon farkı ilave edilecek.

19-11/14/aile-yardimi-memur-zammi.jpg

AİLE VE ÇOCUK YARDIMLARI NE KADAR OLACAK?

TÜİK’in açıkladığı verilere ve yapılacak olan zam oranlarına göre aile ve çocuk yardımlarında da artış olacak. Eş yardımları; 295,47 liradan 328,28 liraya yükselecek.

Çocuk yardımları ise, 6 yaşın altında olan çocuklar için 72,20 lira, 6 yaş üstü çocuklar için 36,10 lira yardım yapılacak.

6 yaşın altında 2 çocuğu olan ve eşi çalışmayan memurun aldığı yardım 433 liradan 472 liraya yükselecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

MEMUR MAAŞINA ETKİ EDECEK ENFLASYON ORANLARI

2019’un ikinci altı ayı için Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı toplam 5,30 olarak gerçekleşti. Enflasyonun %5’i geçmesi durumunda memur maaşına fark yansıtılacaktı. Kasım ve aralık enflasyonlarının açıklanmasıyla net zamlı maaşlar belli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN