‘600 binlik beklenti filo pazarıyla olacak’

‘600 binlik beklenti  filo pazarıyla olacak’

Geçen yılın son çeyreğiyle birlikte otomotiv iç pazarda 480 bin adet seviyesine yaklaştı. Bu yıl 600 bini hedefleyen pazar karşısında Toyota Türkiye CEO’su Bozkurt “Uzun süredir yenilenmeyen bir filo parkı var. Bu yıl 550-600 bin adetleri bekliyorsak bu filodan gelecek. Filo araçları artık 5 yaşına geldi ve yaşlandı, yenilenmeleri gerek” dedi.

ALİ YILDIRIM

Otomotiv sektörü son yılların belki de en sarsıntılı zamanlarını yaşıyor. Geçen yıl yaşanan satış depreminin ardından kredi indirimleriyle gelen hareketlenme kendini 2020’de de gösteriyor. Birçok marka yok satıyor. Tabi bunun en büyük nedeni ise yeni model yılı. Bu yüzden pazar fiyat tarafında da bir hayli hareketli. Yeni modellerle birlikte Mart 2020’den itibaren pazarın normale dönmesi bekleniyor. Sektöre ilişkin yeni Toyota Corolla hatchback lansmanın da açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, faizlerin düşmesiyle birlikte reel hareketin olduğuna değindi. Oranların bu seviyede tutulması halinde pazarın iyi seviyede olacağını belirten Bozkurt “Uzun süredir yenilenmeyen bir filo pazarı var. Bu taraftan artış bekliyoruz. Geçen yıl pazar 480 bin adetlere yaklaştı. Bu sene 550-600 bin seviyesine hedefliyorsak bunda filonun payı büyük. Çünkü orada da 5 yıldan beri yenilenmeyen bir park var” dedi. Dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da hibrit araçların hızla paylarını artırdığını ifade eden Bozkurt “Filo firmaları gerek karbon ayak izlerini azaltmak gerekse dizel araç bulamadıkları için inanılmaz bir hızla hibrit araçlara geçiş yapıyor. Bu yıl Corolla Sedan için 10 bini hibrit olmak üzere yaklaşık 27 bin araç alabiliyoruz. Filolar sırada bekliyor. Şu anda, bu rakamın üzerine 16 bin yazılı siparişimiz var. Bugün bu araçları alsak yarın filoya satabiliriz” açıklamasını yaptı.

Dövizle bağlantılı olarak sıfır araç fiyatlarının yükseldiğini dile getiren Bozkurt, yüksek oranlı kredilerinde pazarı olumsuz etkilediğini belirtti. Bozkurt “Aracını değiştirmek isteyenler fiyatlar yükselince hareket edemedi. İkinci elin sahibi de aracını tutmak zorunda kaldı. Pazar hızlanınca artan fiyatlar düşmedi. Böylece ikinci el fiyatları sıfıra yaklaşmış oldu” diye konuştu. Türkiye’nin 1.6 litreye takılıp kaldığını vurgulayan Bozkurt “Dünya artık bunları konuşmuyor. Premium modellerde de artık 1.6 litre modeller var. Vergilendirme çevre üzerinden olmalı. Her türlü hibrit ve elektrikli araç desteklenmeli. Tüm çevreci teknolojiler desteklenmeli. Gelecek burada. Bu sayede Türkiye’de yatırımı düşünen markalara da teşvik olur” diye konuştu.

AURİS GİTTİ COROLLA HB GELDİ

Yeni Toyota Corolla hatchback modelinden de bahseden Ali Haydar Bozkurt, fiyatların rakiplerinden yaklaşık yüzde 9 aşağısında olduğunu belirtti. Modelin 1.2 litrelik benzinli fiyatını 157 bin 900 lira olarak belirlediklerini aktaran Bozkurt, hibrit seçeneğinin ise 193 bin 300 lira olduğunu söyledi. Yeni Corolla Hatchback, Türkiye’de 1.2 litrelik benzinli ve 1.8 litrelik hibrit motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Dream, Flame ve Passion isimli 3 donanımla sunulacak otomobil, yeni nesil güvenlik ekipmanlarına sahip. Auris’in yerini alan model eskiden olduğu gibi Corolla HB ismiyle satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN