Adana’da şehir trafiği rahatlatılacak

Adana’da şehir trafiği rahatlatılacak

Seyhan Belediyesi’nin Kent Meydanı projesi çalışmaları kapsamında Karacaoğlan Caddesi’ni Saydam Caddesi’ne bağlayacak 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir cadde yapılacak

Yolun geçeceği güzergahın üzerinde bulunan binaların tamamı kamulaştırılarak yıkılırken yolun da açılma çalışmaları başladı.Meydanın yapılacağı bölgede vatandaşlar ve esnaf ile bir süre sohbet eden Başkan Zeydan Karalar, meydanla birlikte yeni yollarında Adana’ya kazandırılacağını ve bölgenin trafik akşının önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi. Başkan Karalar, “Adana’nın hayali bir proje ve bu hayali yavaş yavaş gerçeğe dönüştürüyoruz. 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydanın kamulaştırma işleminin yüzde 92’si tamamlandı. Alanda bulunan 283 binanın 197’si arazi olarak bakıldığında da yüzde 80’i yine belediye imkanları ile kamulaştırılarak yıkıldı. Şu ana kadar kamulaştırma bedellerinin tamamı belediyenin kendi öz kaynakları ile ödendi. Ve bugüne kadar ödenen kamulaştırma bedeli 66 milyon lira. Biz buraya 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir cadde yapıyoruz. Ve yine yanından geçen Obalar Caddesi ve Saydam Caddesi’ni genişletiyoruz” dedi.

ADANA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN