Başkan Çelikcan: ’’Ülkemizin geleceği eğitimde’’

Başkan Çelikcan: ’’Ülkemizin geleceği eğitimde’’

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ödüllü seviye belirleme sınavında ve daha önce Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde eğitim görerek Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’ni kazanan öğrencileri ödüllendirdi

Öğrencilere laptop, notebok, tablet bilgisayar, kırtasiye, eğitim seti ve plaket veren Başkan Çelikcan, "Çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı eğitimdir. Biz de bu amaçla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi eğitim alması için mücadele ediyoruz" dedi.Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreninde konuşan Mahmut Çelikcan, "Çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Yüreğir’e 11 adet kültürevi ve içinde bulunduğumuz kültür merkezini hizmete açtık. Her yıl buralardan 30 bin insan faydalanıyor. Ortalama 3 bin öğrencimiz her yıl eğitime destek kurslarından ücretsiz faydalanıyor. Bunun yanı sıra çocuklarımıza buralarda boş zamanlarını geçirecek sportif etkinlikler de düzenliyoruz. Ülkemizin geleceğinin eğitimde olduğu için eğitime büyük önem eriyoruz. Eğitime yapılan yatırım hiç bir zaman boşa gitmez" ifadelerini kullandı."Bu vatanı miras almadık emanet aldık"Başkan Çelikcan, üzerinde yaşadığımız toprakları atalardan miras almadıklarını, emanet aldıklarını ifade ederek, "Ülkemizin yönetiminde sizler söz sahibi olacaksınız. Buraların yurt edinilmesinde çok şehit verdik. Bu vatanın her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulandı. Buraları muhafaza etmek, geldikleri makamlarda dürüst çalışmak hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bayrağı hep ileriye taşımalıyız" dedi.Fen Lisesini kazanan ve Doğankent Kültürevinde eğitim gören Furkan Altınyüzük, yaptığı konuşmada, Başkan Çelikcan ve öğretmenlerine teşekkür etti. Bulundukları bölgede ücretsiz eğitime destek kurslarına katılarak sınavlardan iyi bir sonuç aldığı için mutlu olduğunu belirtti.Öğrenci velileri adına konuşan Zekiye Özdemir ise 19 Mayıs Mahallesi Ahmet Yesevi Kültürevinde çocuğunun eğitim gördüğünü, boş zamanlarını buralarda geçirerek sokağın olumsuz koşullarından uzak kaldığından dolayı yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi.

ADANA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN