Sezer: "Özgürlük ve bağımsızlık ruhu sonsuza kadar sürecek"

Sezer: "Özgürlük ve bağımsızlık ruhu sonsuza kadar sürecek"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, emperyalist devletlerin güç birliği yaparak ülkemizi ele geçirme, milletimizi esaret altına alma girişim ve saldırılarını yediden yetmişe savaşarak püskürten milletimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla milli iradenin tutsak edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini söyledi

Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, istiklalin bir milletin hayatında ne denli önemli olduğunun anlaşıldığı bugünlerde, milli egemenliğin değerinin daha iyi idrak edildiğini vurguladı.Sömürgecilikle birlikte çoğalıp gelişen ulus devletler döneminde milli iradenin gerçek bir istiklal savaşı vermiş olmasının tarihi önem taşıdığını ifade eden Mehmet Sezer, "Zaferle taçlanan bu direniş, esaret ve emperyalist tahakküm altında bulunan, daha çok da halkı Müslüman coğrafyalara bağımsızlık ilham ve cesareti vermiştir. İstiklal aşkı ve vatan sevgisiyle kaynaşmış bir imanla anlamını bulan milli iradenin canlandırıcı ruhu, başta darbeler olmak üzere, birçok ihanet girişimine maruz kalmasına rağmen, şartlar olgunlaşınca 15 Temmuz gibi kanlı işgal girişimini bozguna uğratan millet heyecanı ve hareketine de ilham vermiştir. Bu ruh 98 yıldır, yüz yıldır, yüzlerce yıldır asla azalmamış, yitirilmemiştir; azalmayacak, kaybolmayacaktır" dedi.Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, şöyle devam etti:"Vazgeçilmez değerler olarak milletin vesayet kabul etmez egemenliğinin ve özgür iradesinin emanet edildiği çocuklarımızı, aynı uyanık bilinçle ve bilgiyle donanımlı olarak yarınlara hazırlamamız gerekmektedir. Bizce millet iradesi bunu başardığımız zaman tarihi bir değer olarak kökleşecek, güncellenecektir. Aksi takdirde, 23 Nisan’ı, yakın zamana kadar okullarda balon ve bayraklarla şeklen kutlandığı seviyenin ötesinde bir anlama ve anlamaya taşıyamayız."Sezer, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmasının, geleceğe duyulan umudu ve güveni canlı tutma ve büyütme anlamı içerdiğini, gelecekteki Türkiye’nin, fikri, vicdanı hür, bedenen sağlıklı, kötü alışkanlıkları olmayan, araştırmacı, düşünen, öz güveni yüksek, takım çalışmasına uyumlu bugünün gençleri tarafından yaşanılır kılınacağını vurguladı.Mesajında son zamanda eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının arttığına da vurgu yapan Başkan Sezer, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları için gecesini gündüzüne katan öğretmenlerimizin itibarını zedeleyecek söz ve eylemlerden uzak durulmalı, şiddetin nesnesi haline getirilmesine sessiz kalınmamalı, onları şiddetten koruyacak tedbirler alınmalıdır. Bunun yanı sıra, gençlerimizi şiddetten uzak tutacak çareler bulunmalıdır. Son 50 yılı şiddetin öldürücü sarmalında heba edilen milletimiz, enerji ve gayretini birlikte çalışmaya ve başarmaya teksif etmelidir” ifadelerini kullandı.Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden beri millî iradenin egemen olması için verilen mücadelede hep aktif sorumluluk üstlendiğini hatırlatan Sezer, şunları kaydetti:"Uğruna kan dökerek, can vererek kazanılan millî egemenlik ve irade, her alanda yapılması gereken yerli ve milli atılımlarla taçlanacaktır, taçlanmalıdır. Meclis’in açılışının 98. yıl dönümünü ve bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz."

ADANA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN