Vali Demirtaş’tan birlik beraberlik vurgusu

Vali Demirtaş’tan birlik beraberlik vurgusu

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "İdrak edeceğimiz Kurban Bayramının, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimleri milletçe boşa çıkarmak için önemli bir vesile olduğu kanaatindeyim" dedi

Vali Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların, millet olarak birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularının pekiştiği, sevginin, şefkatin, merhametin, dayanışmanın doruk noktasına çıktığı, manevi duyguların had safhaya ulaştığı, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unutup kucaklaştıkları müstesna günler olduğunu belirtti.Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak gerektiğini vurgulayan Vali Demirtaş, "O sebeple birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odakları ile kararlılıkla mücadele ettiğimiz bir süreçte idrak edeceğimiz Kurban Bayramının, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimleri milletçe boşa çıkarmak için önemli bir vesile olduğu kanaatindeyim. Bununla birlikte yakın coğrafyamızda zulüm, türlü şekillerde kardeşlerimizi inletirken, yoksulluk hükmünü sürerken, Kurban Bayramının gönülleri yumuşatıp insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması da en büyük arzumuzdur. Bu vesileyle gönül coğrafyamızda yaşanan tüm acıları, yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimizi; mümin kardeşlerimizin acısını paylaştığımızı vurgulamak istiyorum. Bizler büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetimizi ifa edip kurbanımızı dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimizle, komşularımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla paylaşmanın sevincini yaşarken; İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı her bayram yaşamasını tüm samimiyetimizle umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.Vali Demirtaş, mesajında dana sonra şunları kaydetti:"Aziz hemşehrilerim, kıymetli Adanalılar. Bu bayramda da çocuklarımızı özellikle hatırlamanızı, onları sevindirmenizi; yetimleri, öksüzleri ve hastaları özellikle gözetmenizi istiyorum. Bayram trafiğine çıkan tüm kardeşlerimden, tüm şoförlerimizden, kurallara riayet etmek suretiyle, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; gittikleri yerlere emniyetle ulaşmalarını diliyorum.Kurban Bayramı vesilesiyle, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.Vatandaşlarımızın, ilimizde Kurban Bayramı’nı rahat ve huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri alındığımızı hatırlatıyorum. Aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

ADANA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN