Başkan Tokur: “Atamalar merkezi sınavla yapılmalı”

Başkan Tokur: “Atamalar merkezi sınavla yapılmalı”

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, sağlık alanındaki atamaların merkezi sınavla yapılması gerektiğini kaydetti

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, sağlık teşkilatındaki geçiş süreciyle ilgili açıklamada bulundu.Nejdet İrfan Tokur, idare takdirin yerine merkezi bir sınav ile atamaların yapılması gerektiğini öne sürerek, “Yönetici atamalarının çok önemli bir kısmının merkezi sınavla yapılması bir talep değil, kamu hizmetleri için bir zorunluluktur. Güvenlik soruşturması ve objektif bir merkezi sınav adaletin tecellisi, işin ehline verilmesi ve kamu için oluşacak sakıncaların ortadan kaldırılması anlamında yeterlidir. Bu merkezi sınavlarda belli bir şartlarda yöneticilik alanında kademeli yükselişi öngörürse kamu yönetim anlayışını derinden sarsan, adam kayırmacılık ve torpil dışında hiçbir şey ile ifade edilemeyen yükselişlerde son bulacaktır. Böylesine bir sistem kamu çalışanları çalışma hayatlarına da önlerine bakabilecek ve gelecek planlamasını da yapabileceklerdir. Kamu hizmetinde verimlilik yükselecektir.Türkiye’nin kaderinin ehliyet ve liyakatle ne derece bağlantılı olduğu henüz daha dün kadar geride bıraktığımız felaketlerde anlaşılmıştır. Birilerinden boşalan alanlara başka birileri değil de ehliyet ve liyakat sahipleri geldiğinde ülkemizin her açıdan daha iyi olacağı şüphesizdir.Onun için Devlet ve milletin refahı ile huzuru, kamuda adaletin tesisi adına merkezi sınavla atamaların yapılması esas olmalıdır” dedi.

ADIYAMAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN