İlkokul öğrencileri şehit ailesiyle bir araya geldi

İlkokul öğrencileri şehit ailesiyle bir araya geldi

Adıyaman’ın Kahta Şehit Mehmet Özbek İlkokul öğrencileri, 2016 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Amirliğine, PKK terör örgütü mensuplarının bomba yüklü araçla yaptıkları hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Nazif Kaplan’ın ailesiyle bir araya geldi

Öğrenciler Şehit Polis Memuru Nazif Kaplan’ın ailesini evinde ziyaret ederek, çiçek takdim etti. Şehit ailesiyle bir araya gelen öğrenciler daha sonra Şehit Polis Memuru Nazif Kaplan’ın da mezarını ziyaret ederek, Kur’anı Kerim okuyup, dua etti. Şehit ailesini ziyaret etmelerinin amacı öğrencilere şehadet bilincini aşılamak olduğunu belirten Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “Milli eğitim olarak Şehit Mehmet Özbek ilkokulu öncülüğünde başlatmış her Cuma günü bir şehidimizi ziyaret etme programını başlattık. Amacımız halk için vatan için canlarınız feda eden şehitlerimizi unutmamak unutturmamak ve bu bilinçle çocuklarımızı geleceğe hazırlayarak yetiştirmek. Başka bir amacımız ise çocuklarımıza şehadet bilinci ve vatan bilincini aşılamaktır. Her Cuma günü bir şehidimizi ziyaret ediyoruz. Bu Cuma ise, öğrencilerimizle okulda toplanıp Şehit Nazif Kaplan’ın mezarını ziyaret ettik. Şehidimize mezarı başında dualar okuduk. Daha sonra öğrencilerimizle beraber şehidimizin ailesine evinde ziyarette bulunduk. Bizler şehit ailesini yalnız bırakmayacağız. Her zaman şehit ailemizin yanında bulunarak kendilerine destek olacağız. Bu programımıza katılan Kahta İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik ve programı organize eden Şehit Mehmet Özbek İlkokulu Müdürü Mehmet Özbek’e teşekkür ediyorum"dedi. Şehit Mehmet Özbek İlkokulu Müdürü Mehmet Özen ise, “Vatanımızın milletimizin birlik ve beraberliği için ailelerini yalnız bırakarak mücadele eden şehitlerimizi yalnız bırakmak istemedik. Onların geride kalan ailelerini yalnız bırakmadığımızı, birlikte ve beraberlik içinde olduğumuzu kendilerine hissettirmek istedik. Öğretmenlerin hazırladığı ‘unutmadık ve unutturmayacağız sizi yalnız bırakmayacağız’ projesi çerçevesinde her Cuma günü bir şehidimizin mezarını ziyaret ve ailesini ziyaret etme projesini hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.Öğrencilerle bir Şehit Nazif Kaplan’ın eşi Fatma Kaplan, “Benim eşim 2009 da polis memuru olarak çevik kuvvet polisi olarak Mersin’de göreve başladı. Yaklaşık 6 sene boyunca eşim beraber Mersin’de kaldık. Eşim çok iyi, merhametli ve yardımsever bir insandı. Evlatlarına ve ailesine çok bağlı biriydi. Eşimin daha çok yaşamasını isterdim. Zaten iyi bir insan olmasaydı şehit de olmazdı. Rabbim bu güzelliği ona nasip etmezdi, işini çok titiz bir şekilde yapıyordu. Yaşamasını isterdim hepinizin tanımasını isterdim çünkü tanınmaya değer bir insandı. 2009 yılında evlenmiştik, Emir Asaf ve Ali Eymen isimlerinde 2 tane evladımız var. Ali Eymen evladımız babasını çok bilmediğinden dolayı üzülüyorum, ama Emir Asaf, babasını hatırlıyor” cümlelerini kullandı.

ADIYAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN