Minikler göz taramasından geçirildi

Minikler göz taramasından geçirildi

Adıyaman Üniversitesinde bulunan kreşteki miniklere her yıl rutin olarak yapılan göz sağlığı taraması bu yıl da üniversite uzman hekimleri tarafından yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Şimşek tarafından minikler detaylı göz taramasından geçirildi.Göz taramasına katılan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kreş öğrencileri ile yakından ilgilendi. Miniklerle sohbet eden Rektör Gönüllü, "Burada geleceğimizin sahibi çocuklarımızın göz muayenesini yapıyoruz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünden yola çıkarak sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sonuçta biz geleceğe aydınlıkla bakacaksak onların gözlerinden bakmamız lazım ve onların gözleri bizim için çok değerli. Bu sebepten dolayı da ara ara böyle taramalar yaparak, özellikle çocuklarımızın herhangi bir sağlık problemi var mı, bizim yapabileceğimiz, yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı, bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de bu sebepten miniklerimizin genel göz muayenelerini yapmaya çalışıyoruz” dedi. Miniklerin göz taramasını yapan Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şimşek ise, "Şu anda çocuklarımıza göz taraması yapıyoruz. Çocuklarda görme tembelliği veya şaşılık gibi tedavi edilebilir problemler var mı diye tedavi edilebilir yaş grubunda tarama yapıyoruz. Değerleri yüksek olan öğrencilerimizi muayeneye çağıracağız, erken teşhis çok önemli. Çocuklarımızdan eğitim anlamında daha iyi verim alabilmemiz için onların iyi görmesi gerekiyor. İyi göremeyen çocuklardan başarı beklenemez" diye konuştu.

ADIYAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN