Afyonkarahisar’da Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü etkinlikleri

Afyonkarahisar’da Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü etkinlikleri

Afyonkarahisar’da, 13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından bilgilendirme standı ve fotoğraf sergisi açıldı

Etkinlikle ilgili bilgiler veren AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, etkinliğin amacının risk azaltma ve risk farkındalığı küresel kültürünü destekleme yöntemi olarak, afet önleme ve zarar azaltma olduğunu söyledi. Buldan, “Bu yılın amacı; koruma, önleme ve afetlerden etkilenmiş insan sayısını azaltmak, özellikle ölüm riskinin, yaralanmanın, hastalıkların, yaşam kaybının, yer değiştirmenin afet kaynaklı göç ve afet olaylarından sonra temel hizmetlere erişimin eksikliğinin artması, kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlıların dâhil edilmesidir. Tüm bunlar göz önüne alınarak afetlerden etkilenme ve yer değiştirme oranını önemli ölçüde azaltarak ‘Evim Güvenli Evim’ sloganı esas alınmıştır. Bu slogandan yola çıkarak güvenli yaşam kültürü oluşturulmalı, ülkemizde yaşanabilecek afet konusunda bilgi sahibi olmalı ve gerekli önlemlerimizi almalıyız. Bunun için AFAD olarak afet olduktan sonra ne yapacağız sorusu yerine, afet olmadan önce neler yapacağız sorusuna özel önem ve ağırlık veriyor, çalışmalarımızı da yoğunlukla bu yönde yürütüyoruz. Yürüttüğümüz afetlere hazırlık ve risk azaltma çalışmaları çerçevesinde; tüm vatandaşlarımızda afet bilincinin yerleşmesini ve ‘Afete Hazır Türkiye’ olarak, afet zararlarının minimum seviyeye inmesini hedeflenmektedir” dedi.

AFYONKARAHİSAR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN