Başkan Yörük’ten Kudüs açıklaması

Başkan Yörük’ten Kudüs açıklaması

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, yaptığı basın açıklaması ile ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararının kabullenilemez olduğunu ifade ederek, kararın bölgeye huzursuzluk getireceğini savundu

Başkan Yörük, ABD ve İsrail ortaklığında alınan bu kararın yıllardır Müslümanlar için kanayan bir yara haline gelen Kudüs’te gerilimi daha fazla tırmandıracağını kaydetti. Başkan Yörük, Kudüst’te yapılan protestolarda terörist devlet İsrail’in polis ve askerlerinin göstericilere uyguladığı şiddetin alınan kararın barışa hiçbir katkısının olmadığını gösterdiğini dile getirdi. Karar sonrası Türkiye’nin tutumunun tüm dünya ile birlikte özellikle de Müslüman dünyası için örnek teşkil ettiğini anımsatan Başkan Yörük açıklamasında şunları söyledi:“Alınan bu kararın geçmişine bakıldığı zaman Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980’de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail’in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydığı gözükmektedir. Ancak bu kararın ardından özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu Müslüman dünyasının yüreğine bir nebzede olsa su serpmeyi başarırken bunun yanında Filistin’deki din kardeşlerimizin ve o bölge halkının yalnız olmadığını da tüm dünyaya göstermiştir. Erdoğan’ın ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir’ demesi boşa söylenen bir söylem değildir. Nitekim ABD ve terör devleti İsrail’in aldığı bu kararın aslında onların bölgede yaptığı işgal ve zulmü meşrulaştırmaya çalıştıklarının da bir göstergesidir. ABD ve İsrail’in aldığı bu karardan sadece Müslümanlar değil 3 semavi dinin üyelerini de zarar verecektir. Bu yakın zamanda olmasa da ilerleyen dönemlerde ne yazık ki kendisini gösterecektir. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak zaten kan gölüne dönen Ortadoğu coğrafyasında daha fazla kan ve şiddetin olmaması için alınan bu karardan vazgeçilmesini ve bu karara karşın hükümetimizin her tülü girişimini sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek isterim.”

AFYONKARAHİSAR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN