Coğrafi işaretler tespit komisyonu toplantısı yapıldı

Coğrafi işaretler tespit komisyonu toplantısı yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde oluşturulan "Coğrafi İşaretler Tespit Komisyonu" toplantısı Vali Yardımcısı Dr

Adem Uslu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 15 adet ürün içinde coğrafi işaret almak üzere Türk patent ve Marka Kurumu’na müracaat edilmesine karar verildi.Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akın Yıldırım, Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Neşe İloğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Genel Sekreteri Ali Şenol, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Mühendis Hilal Uğurlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yrd. Doç Dr. Murad Tiryakioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Adalet Atacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli mühendis Özlem Güneri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Serdar Uzun’un katılımıyla ATSO binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, tescil müracaat işlemleri, coğrafi işaretler; daha önce tescil alınmış ve müracaat aşamasında olan ürünler hakkında komisyon üyelerine İloğlu tarafından bilgilendirme yapıldı.Toplantının ardından yayınlanan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:“Kentte coğrafi işaret tescili alan ürünler; Afyon kaymağı, Afyon mermeri, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, Bayat Türkmen kilimi, Çay ilçesi vişnesi olarak görünmektedir. Afyonkarahisar patatesli ev ekmeği yanında, Şuhut keşkeği, Afyon lokumu Türk Patent ve Marka Kurumunca inceleme aşamasında olup inceleme sonucu tescil alan ürünler arasına katılacaklardır. Toplantıda ilimiz için potansiyel oluşturan, Afyonkarahisar ile özdeşleşen ürünlere ait yapılan tespit sonucu 15 adet ürün içinde coğrafi işaret almak üzere Türk patent ve Marka Kurumuna müracaat edilmesi gerektiği hususunda görüş birliğine varılmıştır.”

AFYONKARAHİSAR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN