Kadına şiddeti makyajlı fotoğraflarıyla sergilediler

Kadına şiddeti makyajlı fotoğraflarıyla sergilediler

Afyonkarahisar’da bir grup lise öğrencisi, 8 Mart Dünya kadınlar Günü kapsamında kadına ve kızlara yönelik şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla "Sevginin yerini Şiddet Almasın" projesiyle yüzlerine yaptıkları makyajlı hallerini fotoğraflayıp sergi açtılar

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Raziye Sultan - Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi ve Bolvadin Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farlı bir etkinliğe imza attılar. Lise öğrencilerinin katılımı ile kadına ve kızlara şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir proje hazırlandı. Lise öğrencileri, şiddet görmüş kadınların durumunu, yüzlerine yaptıkları makyajlarla anlatmaya çalıştı. Yapılan makyajla öğrenciler kamera karşısına geçti ve ortaya çıkan fotoğraflardan bir sergi açtılar. Sergide toplamda 19 fotoğraf yer aldı.Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak adına gerçekleştirdikleri bu projeyle liseli gençler, makyajlı halleri ile şiddete karşı tavırlarını net bir şekilde göstermiş oldular. Okul salonunda açılan sergi halk tarafından büyük ilgi gördü.

AFYONKARAHİSAR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN