Öğrenciler yiyecek işleme sanatındaki hünerlerini sergiledi

Öğrenciler yiyecek işleme sanatındaki hünerlerini sergiledi

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamaları kapsamında meslek lisesi öğrencilerin yaptığı bal kabağından gemi, karpuzdan Mustafa Kemal Atatürk figürleri herkesin ilgi odağı oldu

Öğrenciler yaptıkları figürlerle yiyecek işleme sanatındaki hünerlerini sergiledi.Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, “Turizm Haftası” kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Gedik Ahmet Paşa (Taş Medrese) Kulliyesinde kutlama programı düzenlenerek, resim sergisi açıldı. Etkinlikte yapılan yağlı boya tablolarından daha çok Afyonkarahisar Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turizm Bölümü öğrencilerin karpuz ve bal kabağından yaptığı figürler dikkat çekti.12. sınıf öğrencilerden Mehmet Oğuz Karakaya, yaptıkları figürlere öğretmenlerinde yardım ettikleri kaydetti. Karakaya, “Karpuz dekorelere çalıştık. Genelde bu tür ürünler otellerin soğuk büfe bölümünde oluyor. Biz de bu işte bu bölümde olduğumuz için hünerlerimizi sergileyelim istedik. Hocalarımızın da yardımıyla okulumuzda 2 gün kadar uğraşarak karpuz, kabak dekoru yaptık. Sebze ve meyvelerle dekor yapıp hazırladık. Bal kabağından insan yüz figürleri, çeşitli çiçekler ve hayvan figürleri işleyebiliriz. Bunlar daha fazla da türetilebilir” dedi.Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve vatandaşlarda sebze ve meyvelerden yapılan ürünleri hayranlıkla inceledi.

AFYONKARAHİSAR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN