Vali Tutulmaz: “Geçmişte ilimizde göç veren iller içerisindeydi”

Vali Tutulmaz: “Geçmişte ilimizde göç veren iller içerisindeydi”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, bu yıl “göç” temalı işlenen Dünya Gıda Günü dolayısı ile yaptığı konuşmada, kentin önceki yıllara göre göç konusunda iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, “Geçmişte ilimizde göç veren iller içerisindeydi

Ancak şu anda iyi bir konumdayız. Gıdanın değerini bilmemiz gerekiyor” dedi.16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısı ile Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bir program gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konulan Vali Tutulmaz gıdaya ulaşamayan insanların göçe mecbur kaldığını kaydederek, gıda ile göç arasındaki bağlantıyı anlattı. Göç konusunda Afyonkarahisar hakkında da bilgiler vermeyi ihmal etmeyen Vali Tutulmaz, “Biz Afyonkarahisar olarak en azından bu dönemde göç vermeyen bir il konumuna geldik bu da çok önemli. Geçmişte ilimizde göç veren iller içerisindeydi. Ancak şu anda iyi bir konumdayız. Gıdanın değerini bilmemiz gerekiyor. Şu anda çok rahat elde ettiğiniz yiyecekleri dünyanın birçok yerinde sizin yaşındaki çocuklar bulmakta sıkıntı çekiyorlar. O zaman onun kıymetini bilmemiz lazım. Bir de ekonomi geliştikçe gıdanın şekli ve çeşitliliği de artıyor. Eskiden sadece bir et gıda ürünü gibi karşımıza çıkmakta idi ama bugün o etten yüzlerce ayrı gıda ortaya çıkıyor. Bu da sebebi gıda ile ilgili ilgilenebilecek gıda mühendislerine sahip olmasından kaynaklı. Yani sizlere geleceğe yönelik iyi bir gıda mühendisi olabileceğiniz hedefini koymalısınız. Çünkü geleceğimiz gıda üzerine kurulmuş. Hangi ülkenin gıdası veya gıda maddeleri elindeyse güç bir şekilde orada olacak. Çünkü nüfus artıyor, nüfus arttıkça bizim daha çok üretim yapmamız gerekiyor ki nüfusun ihtiyacı karşılansın. Bir ülke olarak bu yönüyle çok şanslıyız gıdaları israf etmeyelim. Bu çok önemli bunlara ulaşamayan kişileri de düşünelim. Bununla birlikte bir de spor yapalım” dedi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde kurulan gıda stantlarını gezdi.

AFYONKARAHİSAR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN