Ağrı AFAD’tan filmleri aratmayan keçi kurtarma operasyonu

Ağrı AFAD’tan filmleri aratmayan keçi kurtarma operasyonu

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde metrelerce yükseklikteki kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerinin filmleri aratmayan kurtarma çalışması ile 4 saatte kurtarıldı

Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Esen Köyü merasında küçükbaş hayvanları otlatan çoban metrelerce yükseklikteki kayalıklarda 2 keçinin mahsur kaldığını fark etti. Kendi çabasıyla keçileri kurtaramayan çoban jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma ekipleri durumu Ağrı İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine bildirerek yardım istedi. Jandarma ve AFAD ekipleri kısa sürede keçileri mahsur kaldığı yerden kurtarmak için çalışma başlattı. AFAD ekipleri oldukça yüksek olan kayalıklarda hem kendi hem de keçilerin can güvenliğini sağlamak için halatlarla keçilerin mahsur kaldığı alana indi. AFAD ekibinden bir kişi keçileri tek tek halatlara bağlarken kayalıkların üst tarafından bulunan çalışma arkadaşları ve jandarma keçiyi yukarı doğru çekerek kurtardı. Yaklaşık olarak 4 saat süren çalışmanın ardından mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarılan keçiler çoban teslim edildi.

AĞRI/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN