Ağrı’da Siyer Sınavına 5 bin kişi katıldı

Ağrı’da Siyer Sınavına 5 bin kişi katıldı

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği "O’nu Oku O’nu Yaşa" sloganıyla Siyer Sınavına bugün Ağrı’da yaklaşık 5 bin kişi katıldı

Geçen yıla oranla yoğun katılımın olduğu sınava giren yarışmacılar sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Sınav için okula gelen yarışmacılar okul girişinde platform yetkilileri tarafından okul bahçesine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankart ile karşılandı. Sınava giren çocuk, erkek, bayan, genç, yaşlı ve engellilerden oluşan 5 bin yarışmacı ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise yağışlı havadan dolayı çocuklarını sınavın yapıldığı okulun koridorlarında bekledi. Sınava katılan çocuk, erkek ve kadın katılımcılar içinde ayrı ayrı salonlar hazırlanırken, yedekte bulunan okullarında yarışmacılar için açıldığı öğrenildi, yarışmacılar sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döktü.‘Ek okullar açmak zorunda kaldık’Sınav hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Arif Yılmaz, katılımın beklenenin üstünde olduğunu aktardı. Yılmaz, “Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğü olarak 7’ncisini düzenlediğimiz sınav için ciddi manada bir teveccüh ve katılım var. Okullar doldu taştı, mevcut sınıflar yetersiz kaldı. Yedekte beklettiğimiz okulları açtık, faaliyete soktuk. Hamdolsun sınav sorunsuz devam ediyor, velilerimiz ve katılımcıların çok heyecanlı olduğunu gözlemledik. Bu yıl hassasiyet çok farklı idi. Veliler, öğrenciler, okul müdürleri, milli eğitim yetkilileri yardımcı oldular” dedi.‘Sınav, peygamberin hayatının tatbiki noktasında önemli’Sınava öğrencisini getirdiğini söyleyen Vefa Çelik adlı vatandaş, sınav sayesinde peygamberin hayatının öğrenildiği ve hayata tatbik noktasında önemli olduğunun altını çizdi.Vefa Çelik, "Böyle bir organize gerçekleştirdiği için Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ediyorum. Halkın dini hassasiyetlerinin azaldığı böyle bir dönemde böyle bir çalışmayı yapmak büyük bir fedakarlık gerektiriyor. Bu sınav sayesinde hem peygamberin hayatını öğrenmiş olunuyor hem de Peygamberin hayatını tatbik etmek noktasında bir çaba olacaktır" ifadelerini kullandı.Halis Kaya adlı vatandaş ise öğrencilerin peygamberin hayatının öğrenilmesi ve hayata geçirilmesi için bu sınav çok önemli olduğunu söyledi.‘İyi dersler çıkardım’Ayşe Temel adlı katılımcı ise, "Siyer sınavında önemli olan peygamberimizin hayatını öğrenmektir. Çok iyi dersler çıkardım. Sınav çok güzel geçti, sınavda da bize verilen kitabın dışına çıkılmadığını gördüm. Teşekkür ediyorum platform yetkililerine” şeklinde konuştu.

AĞRI/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN