Aksaray Belediye Meclisi ABD’nin Kudüs kararını kınadı

Aksaray Belediye Meclisi ABD’nin Kudüs kararını kınadı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ABD’nin sadece Ortadoğu değil tüm uluslararası toplumu olumsuz etkileyebilecek Kudüs kararına tepki gösterdi

Başkan Yazgı, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyleyip “Kudüs’ün İsrail Başkenti olarak ilan edilmesi vahim bir hatadır” ifadelerini kullandı.Aksaray Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı sonunda konuya değinen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meclis olarak Kudüs kararını kınadıklarını söyledi. Başkan Yazgı, Kudüs’ün tarihi statüsünü etkileyecek olan kararın tüm İslam toplumu tarafından kınandığını söyledi. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’te Filistin’in tüm haklarının yok sayıldığını hatırlatan Başkan Yazgı, “Bu karar Ortadoğu’yu ateşe atmaktır” dedi. ABD Başkanı Trump’ın uluslararası kararları hiçe sayarak yaptığı açıklamaya tepki gösteren Başkan Yazgı, bu kararın tanınmaması gerektiğini söyleyip tüm İslam toplumunu birlik olmaya çağırdı. Müslümanların Kudüs’te başlattığı direnişe değinen Başkan Yazgı, “Mescid-i Aksa bizim kutsal ibadet merkezlerimiz arasında yer alıyor. Müslümanlar olarak bu kararı kınıyor ve tepki gösterdiğimizi buradan ifade ediyorum” diye konuştu.

AKSARAY/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN