Aksaray Belediyesi şehri su problemini çözüme kavuşturmak için önemli adımlar atıyor

Aksaray Belediyesi şehri su problemini çözüme kavuşturmak için önemli adımlar atıyor

Aksaray halkının daha sağlıklı su içebilmesi için birçok yeni proje yapan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren Aksaray Belediyesi, şehrin içme suyu ihtiyacının yüzde 40’nın karşılandığı Mamasın Barajında çalışmalar yürütüyor

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları AR-GE çalışması ile Tat kokuya sebep olan maddelerin önlemek maksadı ile SUEN (Su enstitüsü) Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi’nin bilgileri doğrultusunda yaz aylarında Mamasın Barajında kaynaklanan problemi çözmek amacı ile Gücünkaya mevkiinde yeni bir tesis kuruldu. Bu tesisin devreye alınması ile tat kokuya sebep olan maddeler tutulacak aşırı koku problemleri bitecek. Bu tesisin sayesinde Kılıçarslan Arıtma Tesisinin verimliliği de artırılmış olacak.Aksaray Belediyesi su ihtiyacının yüzde 40’nı mamasın barajından karşılamaktadır. Daha önce buradaki su alma yapısı dip kısımdan su alımı yapmaktaydı. Bu konu ile alakalı olarak DSİ ile yapılan görüşmeler sonucunda su alma yapısının yenilenmesi kararı alındı. Su alma yapısının yenilenme çalışmaları 28.02.2017 tarihinde yapılan ihale ile başladı. Mevcutta yapımı devam etmekte olan su alma yapısı tamamlandığında dip kısımdan değil su kalitesi en yüksek olan kısımlardan su alınarak tat koku da yaşanan sıkıntılar azalacak. Kılıçarslan arıtma tesisinin yükü azalacak Şehre daha kaliteli su sağlanmış olacak.

AKSARAY/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN