Aksaray’da gerçeği aratmayan tatbikat

Aksaray’da gerçeği aratmayan tatbikat

Aksaray’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından organize edilen ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin katıldığı tatbikat gerçeği aratmadı

Merkeze bağlı Kılıçaslan Mahallesi’nde yıkılmış bir binada gerçekleştirilen tatbikatta deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik teorik ve pratik uygulamalar aktarıldı. Deprem sonrası yıkılmış bir binaya giren AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri, göçük altında kalan yaralıları kurtardı. Kurtarılan yaralılar sedye üzerinde ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı. Çevre illerden de gelen arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta son teknoloji arama kurtarma cihazlarıyla kurtarma çalışması yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta ekipler başarılı bir şekilde göçük altında kalan yaralıları kurtarırken, ayrıca yine göçük altında kalan bir köpek kurtarıldı. Vatandaşlardan tam not alan ekipler başarılı bir şekilde kurtarma çalışmasını sonlandırdı.

AKSARAY/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN