Aksaray’dan Mehmetçiğe 100 ton süt bağışı

Aksaray’dan Mehmetçiğe 100 ton süt bağışı

Aksaray’da bir köy ve bir beldedeki vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için topladıkları 100 bin ton sütün hasılatını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı

Türkiye’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Aksaray’da bir belde ve bir köyden Mehmetçiklere 100 ton süt bağışı yapıldı. Afrin’de terör örgütlerine yönelik ağır mücadele veren güvenlik güçlerine destek amaçlı bir kampanya başlatan Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, “Her Mehmetçiğe 1 litre süt” sloganıyla yola çıktı. Kampanya çerçevesinde Yenikent beldesi ve İncesu köyünde yaşayan üreticiler, hayvanlarından elde ettikleri bir günlük sütleri Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı. Toplanan sütler tankerlerle üreticilerden alınırken, dualar ve sloganlar ile yola çıktı.Kampanya ve amacıyla ilgili bir açıklama yapan Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Mehmetçiğe destek olmak amacıyla köylülerin bir günlük sütlerini bağışladığını belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Yenikent beldesi ile İncesu köyünde ’Bir Mehmetçiğimize 1 Litre Süt’ kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız sütlerini bu kampanya kapsamında bağışladı. Şu an köyümüzden 30 ton, beldemizden ise 70 ton süt Mehmetçiğimize destek olmak bağışlandı. Orada bizim için mücadele eden tüm vatan evlatlarına Rabbim yardımcı olsun. Bizler de bir nebze de olsa başlattığımız kampanyayla vatan evlatlarına destek olmak istedik" dedi.Köy Muhtarı Hasan Uygun da kampanyaya destek sağlayan herkese teşekkür ederek, kampanyanın tüm üreticilere örnek olması temennisinde bulundu. Üretici Cennet Hançerli, “Amacımız her Mehmetçiğe 1 Litre Süt Kampanyasına katılmak ve Mehmetçiklerimize moral vermek istedik. Helali hoş olsun. Mehmetçiklerimize moral olur inşallah. Kurban olduğum Allah’ım ayaklarına taş, gözlerine yaş değdirmesin. Her zaman yanlarındayız. İç ve dış düşmanlar ne kadar üstümüze gelirse gelsin Mehmetçiklerimizin üstesinden geleceğini biliyoruz ve yanındayız” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından süt tankerlerinin önünde operasyondaki askerler için dua edildi.

AKSARAY/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN