Başkan Yazgı ASÜ öğrencileriyle buluştu

Başkan Yazgı ASÜ öğrencileriyle buluştu

Güçlü bir Türkiye için nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaları aktarmak ve farklı meslek gruplarını tanıtmak amacıyla Aksaray Valiliği ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akif Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri Programında öğrencilerle bir araya gelen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencilere iş hayatıyla ilgili bilgiler verdi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada, “Belediye olarak İş-Kur ile bir program anlaşması yaptık. Bu doğrultuda bize başvuran gençlerimiz bizden iş isteyen vatandaşlarımızı iş-kurla beraber Nerede istihdam edile bilir? Nerede çalışabilir? Bu konular hakkında bir çalışma yaptık. Bu zamana kadar onların destekleriyle bize başvuranların istekleri doğrultusunda da güzel istihdamlar sağladık. Bu noktada da kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.Başkan Yazgı, “Belediye Başkanlığını 3 buçuk yıldır yapıyorum ve bu süre zarfı içerisinde belediyemizde bulunan bütün bölümlerle ilgili bizim aradığımız şey şu; bir konuda en iyi şekilde eğitimini almış, ama sadece eğitimle de kalmamış, yeni gelişmeleri hem teknolojide hem dünyada ki gelişmelerini hem kendi yaşantısına hem de bulunduğu kuruma katabilecek kabiliyette bulunan insanlardır” dedi. Aksaray’ı marka şehir yapmak, daha da büyütmek, etrafta görülen şehirlerde kendi ölçeğimize uygun örnekleri alınabilmesi için mutlaka bu düzeyde yetişmiş gençlere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Yazgı, “O nedenden dolayı burada öğrenci kardeşlerime tavsiyem şu;hangi meslek grubu olursa olsun mutlaka kendinizi yetiştirecek şeylere önem vermelerini özellikle istiyorum. Çünkü sizlerle beraber birçok mezun olan kardeşlerimiz var. Ve iş ararken işverenlerin istediği donanımı ne kadar fazla olursa o tercih ediliyor. Bizim yaşadığımız bu coğrafya Selçuklulara kadar giderseniz, ticaretimizin kökenine doğru giderseniz aslında önce edepten başlayan sonra eline, beline, diline hakim olmakla devam eden düsturun devamı niteliğindedir. Bizler hem Şeyh Edebali’nin bizlere verdiği öğütler, hem de o öğütlerden kendilerine bir hayat yolu çizen değerli esnaflarımız, babamız, amcamız, değerli büyüklerimiz, toplum içerisinde yaşadığımız birçok insan bu öğütlerden yola çıkarak aslında bizleri eğitiyor ve eğitmeye devam ediyor” diye konuştu.

AKSARAY/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN