UMKE’ye katılmak için dağda kalıp komandolar gibi süründüler

UMKE’ye katılmak için dağda kalıp komandolar gibi süründüler

Amasya’da düzenlenen eğitime katılan sağlık çalışanları Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) katılabilmek için çadırda yatıp zor arazi koşullarında komandolar gibi sürünüp eğitim aldılar

Doğa harikası bin 50 rakımlı Boraboy Gölü’ndeki eğitimde gönüllü UMKE personeli olabilmek için yaralıya ulaşan aralarında kadınların da bulunduğu sağlık görevlileri yaralının olduğu yere ulaşıp tıbbi müdahale ettikten sonra güvenli ortama transferini başarıyla gerçekleştirdiler.Bölge illerinden gelip eğitimi tamamlayan 22 personele belgelerini veren Amasya İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun 3 gün teorik eğitim alan personelin 2 günde tatbikat yaptığını açıkladı.‘UMKE umudunu kesme’ sloganıyla hareket eden 22 arkadaşının daha sağlık ordusuna eklendiğini belirten Amasya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE il sorumlusu Furkan Aksoy, “Her türlü mevsim koşullarını bulabildiğimiz Boraboy Gölü’nde çoklu trafik kazası, enkaz altından yaralı çıkarma ve suda boğulma gibi olaylara karşı tatbikat gerçekleştirdik” dedi.Amasya Üniversitesinden bir grup akademisyen ve sağlık eğitimi alan öğrencilerin de izlediği eğitimlerde her şeyi profesyonel anlamda kullanmayı öğrettiklerini anlatan sağlık personeli Nihal Erginol, “Enkazda kalkmamamız gerekiyordu. Bende süründüm. O esnada malzemeyi götürene kadar süründüğünüzü hiç hatırlamıyorsunuz. Yeter ki vakaya ulaşayım” diye konuştu.Çadırda yatıp konserve gıdalarla beslendiklerine değinen Erginol, “Gittiğimiz yerlerde doğal afetlerde belki onu da bulamayacağız. Açlık var mı? Evet var. Ama herkes bu işi bilerek taşın altına elini koydu” şeklinde konuştu.

AMASYA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN