18. Devlet Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

18. Devlet Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

Türkiye’deki fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, gerektiğinde uluslararası platformlarda ülkeyi temsil edebilecek fotoğraf sergileri oluşturmak amacıyla düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının ’İnsan ve Yaşam’, ’Tarihi Yapılar’ ile ’Deneysel Çalışmalar’ kategorilerinde düzenlediği yarışmada toplam 91 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak. Başvurusu kabul edilen toplam 700 fotoğrafın seçici kurul tarafından değerlendirildiği yarışmada her kategoriden üç eser ayrı ayrı 6 bin lira para ödülü ve başarı belgesi alacak. Sergilemeye layık görülen her kategorideki 25’er fotoğrafa ise yine ayrı ayrı 500 lira para ödülü ile katılım belgeleri verilecek. Yarışma neticesinde seçici kurul tarafından belirlenen 84 fotoğraftan oluşturulacak serginin ödül töreni ve sergi açılışı ise 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Sergi yeri ve tarihi de www.kulturturizm.gov.tr ile www.guzelsanatlar.gov.tr adreslerinden duyurulacak.Başarı ödülleriFotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Erol Doğaner, Murat Gür ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bilgiseren ve bir Bakanlık temsilcisinden oluşan seçici kurulun eserleri değerlendirdiği yarışma bu yıl ilk defa online olarak gerçekleştirildi.Gümüşhane’de çekilen isimsiz eserle Hasan Zer, İstanbul’da çekilen ’Saf Sevgi’ isimli eserle Kadir Çivici ve Muğla’da çekilen ’Güler Yüzlü’ isimli eserle Semih Soycan, ’İnsan ve Yaşam’ kategorisinde başarı ödüllerinin sahipleri olurken; Trabzon’da çekilen Sümela Manastrı isimli eserle Mehmet Özdemir, Göbeklitepe’de çekilen ’İlk Tapınak’ isimli eserle Tuna Akçay ve Bitlis’te çekilen ’Selçuklu Mezarlığı’ isimli eserle de Orhan Tanhan ’Tarihi Yapılar’ kategorisinde; İstanbul’da çekilen ’Akdeniz’ isimli eserle Nuri Çoban, Adana’da çekilen ’Göç’ isimli eserle Ayhan Maraşlı ve yine Adana’da çekilen ’Adana’ isimli eserle Handan Dayı ’Deneysel Çalışmalar’ kategorisinde başarı ödüllerine layık görüldü.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN