Başkan Atasoy, Crans Montana Forum toplantısına katıldı

Başkan Atasoy, Crans Montana Forum toplantısına katıldı

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Fas Krallığında yapılan Crans Montana Forum toplantısına katıldı

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Fas Krallığında yapılan Crans Montana Forum toplantısına Türk iş dünyasını temsilen katıldı. Crans Montana Forum toplantısında konuşan Nezaket Emine Atasoy, “Biz Türk iş dünyası olarak Afrika kıtasında bulunan bütün devletlere büyük ilgi duyuyoruz. Yatırımda öncelikli ülkeler arasında görüyoruz. Biz Türk iş dünyası olarak Afrika ülkelerinin kalkınması, huzur ve refahının güçlenmesi için her türlü çalışmalar yapmaya hazırız” dedi.Bakanlar ile görüşmeTürkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy toplantıda Afrika ülkeleri, Pasifik ülkeleri, Karayip ülkeleri, Asya ülkeleri, devlet başkanları ve Bakanlarla görüşmeler yaptı.Başkan Atasoy yapmış olduğu görüşmelerde kendisine sıkça sorulan 15 Temmuz olaylarına değinerek, "15 Temmuz olayları Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızma yapmış bir grup terörist tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu teröristler Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından 24 saat içerisinde bertaraf edilmiş ve bu teröristler yakalanarak Türk Adaletine teslim edilmişlerdir. Türkiye Cumhuriyetinde her şey normale döndü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik demokratik bir hukuk devletidir" diye konuştu.Genel Başkan Atasoy toplantıda Samoa Devleti Başbakan Yardımcısı Fiama Naomi Mata’afa ile bir görüşme yaptı. Görüşmede kısa bir konuşma yapan Başkan Atasoy, “Biz Türk iş dünyası olarak Pasifik ülkelerinin ekonomik olarak kalkınmasına çok önem veriyoruz. Pasifik ülkelerinin ekonomisinin huzur ve refahını kalkınması için her türlü çalışmalar yapmaya hazırız” dedi.Samoa Devleti Başbakan Yardımcısı Fiama Naomi Mata’afa ise konuşmasında, “Önümüzdeki aylarda size ve heyetinize bir program yaparak kendi ülkeme davet etmek istiyorum. Bizim ülke olarak kalkınmamız için sizin gibi çok değerli yatırımcılara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.Samoa Devleti Başbakan Yardımcısı Fiama Naomi Mata’afa, Genel Başkan Atasoy’a Pasifik ülkeleriyle ilgili düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

ANKARA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN