Başkan Toruntay’dan “İnsan Hakları Günü” mesajı

Başkan Toruntay’dan “İnsan Hakları Günü” mesajı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Bugün, Kudüs’ü savaşın merkezi haline getirmeye çalışanlar, olmayan ve olmayacak şeyler üzerinde hayal kuranlar iyi bilmelidirler ki Kudüs, insanlık tarihi boyunca barışın ve adaletin sembolü olmuş, farklı dinlere ev sahipliği yapmış kutsal bir yerdir

Kudüs, kırmızı çizgimiz, vazgeçilmezimizdir” dedi.HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Toruntay, mesajında şu ifadelere yer verdi:“69 yıl önce imzalanan ve tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilen, temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak adlandırılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan etmektedir. Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949’da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan hakları, insanlığın ortak değeri ve ilerici ülkelerin ortak paydasıdır. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her bireye insan onuruyla bağdaşan tarzda muamele etmek, insan hakları kavramının temelidir. İnsan hakları, demokrasinin vazgeçilmezi, çağdaş toplumun en temel özelliklerindendir. Ancak günümüze baktığımızda, Filistin’den Suriye’ye, Asya’dan Afrika’ya Müslümanların maruz kaldığı vahşet, 69 yıl önce kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ters düşmektedir. Bugün, Kudüs’ü savaşın merkezi haline getirmeye çalışanlar, olmayan ve olmayacak şeyler üzerinde hayal kuranlar iyi bilmelidirler ki Kudüs, insanlık tarihi boyunca barışın ve adaletin sembolü olmuş, farklı dinlere ev sahipliği yapmış kutsal bir yerdir. Kudüs, kırmızı çizgimiz, vazgeçilmezimizdir. Türkiye Cumhuriyeti, konunun en yakın takipçisidir. Kudüs, yalnız ve kimsesiz değildir. Bu duygu ve düşüncelerle; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılmasını canı gönülden diliyorum."

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN