Başkentlilerden hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerine yoğun ilgi

Başkentlilerden hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerine yoğun ilgi

Başkentliler, hükümlü ve tutuklularca üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"na yoğun ilgi gösterdi

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından 13 Eylül’de Ankara Adliyesi’nin yanında açılan fuar bugün sona erdi. Türkiye genelindeki 87 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklularca üretilen hediyelik eşya, gıda, mobilya ve tekstil gibi ürünler fuarda sergilendi. Yöresel ürünlerine "coğrafi işaret belgesi" alan 13 işyurdu müdürlüğünün ürünleri de Ankaralıların beğenisine sunuldu.Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Atan, İşyurtları Kurumu olarak cezalarının infazını yapmakta olan hükümlü ve tutukluların mevcut mesleklerinin korunması ve yeni meslekler edinmeleri amacıyla infaz sırasında ıslah hizmetlerini yürütmekte olduklarını söyledi. Fuarda 87 işyurdu müdürlüğünde hükümlü ve tutukluların ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergilediklerini belirten Atan, "İşyurtları Kurumu bu anlamda örnek modellerinden biridir. Hükümlü ve tutuklularımızın meslek edindirilmesi çalışmaları ciddi anlamda yoğunluk arz etmekte. Biz 180 farklı iş kolunda üretim yapmaktayız. Burada gıdadan tarım ürünleri, arşiv dolaplarından el işçiliğine, ustalık gerektiren geleneksel ürün ve sanatlara kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyoruz. Amaç hem özel sektörün ihtiyaç duyduğu modern alanlarda eğitim öğretim faaliyetleriyle hükümlü ve tutukluların tahliyelerinden sonra toplumsal hayata entegre olmaları, hem de mevcut mesleklerine devam etmeleri. Bu anlamda da bin 800’den fazla tesis ve atölyemiz mevcut" diye konuştu.Atan, fuardan elde edilen gelirlerin hükümlülerin eğitimi amacıyla yapılan yatırımlara harcandığını ifade ederek, yine hükümlü ve tutuklulara çalıştıkları süre içerisinde gündelik satılan ürünlerden kar payı verildiğini ve kaza sigortası yaptıklarını kaydetti. Meslek edindirme faaliyetleri kapsamında ders verdikleri bazı hükümlü ve tutukluların edindikleri meslekleri cezalarını çektikten sonra veya cezalarını çekmeleri sırasında devam ettirdiğini ifade eden Atan, "Bir cezaevimizde çalışan bir kadın hükümlümüz, daha cezaevinden tahliye olmadan kardeşleriyle birlikte tekstil alanında iş yeri açmış durumda. Aşçılar büyük otellerde çalışmakta. Yine tabela, tekstil ve çinicilik sektöründe ciddi iş adamı boyutuna gelmiş hükümlü ve tutuklularımız var" dedi.Fuarı gezen vatandaşlar ise hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerinden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN