Can dostlar koruma altında

Can dostlar koruma altında

Keçiören Belediyesi tüm canlıların yaşam hakkının korunması odaklı çalışmalarını sürdürürken, özellikle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla da takdir topluyor

Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti, teşhis ve tedavi hizmetleriyle açık ara önde olan Keçiören Belediyesi, hayvanseverlerle de iş birliği yaparak kısırlaştırma işlemlerini sürdürüyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Keçiören’de yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik 100 hayvan kapasiteli Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini 2012 yılında hizmete açan Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarının bakımı, yaralı ve hasta olanların tedavileri, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirmenin yanında sahiplendirme de yapıyor.2014’ten beri hizmet veren Ovacık Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Merkezinde de kısırlaştırma işlemini sağlıklı ve hijyenik koşullarda yaparak, kısırlaştırma sonuçlarını da belediyenin resmi web sayfasından duyuruyor. 2012 yılından bu yana bin 587 sahipsiz sokak hayvanı kısırlaştırılırken, son bir yılda ise 482 sokak hayvanı kısırlaştırılarak üremeleri kontrol altına alındı. İyileşme süresi boyunca Ovacık Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Merkezinde kalan sokak hayvanları kulak küpesi ve çip takılarak işaretlendikten sonra alındıkları doğal ortamlarına bırakılıyor.Kış mevsiminin yaklaştığına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Can dostlarımızı unutmayalım ve gerek beslenmeleri, gerekse tedavileri konusunda duyarlı olalım" mesajı verdi.

ANKARA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN