Gölbaşı’nda Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Gölbaşı’nda Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nin 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde açtığı kurslarda üretilen eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı

Serginin açılışı nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, "Bir eğitim-öğretim yılının süreci içerisinde zahmetlerin artık son noktasıdır. Ortaya koymuş oldukları becerileri, ürünleri sergileme noktasına gelmiş bulunuyoruz. Herkesin yolu halk eğitimden geçecek değil. Gerçekten normal bir örgün eğitimin yanında vatandaşın ihtiyacı olan zaman zaman bazı alanlardaki yenilikler, teknolojik gelişmeler, hizmet alanlarının çeşitlendirilmesi ile birlikte vatandaşımızın donamları alması gereken kısa süreler ve bu donanımı kazanması durumları çıkıyor. Halk eğitim merkezlerinin de son süreçte bu ihtiyaçları karşılayacak yeni yapılanmalar içerisine girdiğini görüyoruz. Bugün halk eğitim merkezlerinde yaşanan gelişmelerin farkındayız" dedi.Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar ise konuşmasında verilen kurslarla ilgili şu bilgileri verdi:"Eğitim öğretimi tamamlayıcı, normal öğretimin dışına çıkmış öğrencilerimizi yükseköğretime hazırlayan kurslarımız var. Anne ve babalara, çocuklarını yetiştirirken yol gösteren, okuma yazma bilmeden yetişkin olmuş veya bir vesile ile başka diyarlardan ülkemize gelmiş vatandaşlarımız için kurslarımız var. Vatandaşlarımızın meslek sahibi olmasına yönelik kurslarımızla birlikte, zaten bir mesleği olanlara serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme olanağı sağlayan hobi kurslarımız var. Geleneksel el sanatlarını modern üretim teknikleriyle birleştirerek güzel ürünler ortaya çıkaran, kültürümüzün mirasını gelecek nesillere aktarmaya yardımcı olan kurslarımız var. Çiftçimize destek veren, sanatkar ve zanaatkar yetiştiren kurslarımız var."Uçar, merkezde sürekli bir arayış içinde olduklarına dikkat çekerek, ”Hizmetlerimize yenilerini katmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımıza her yıl yeni alanlar sunuyoruz. Deri işlemeciliğini getirdik, çok ilgi gördü. Önceleri deri tablolar yaparken bu yıl çantadan kemere farklı ürünler ortaya konuldu. Bu alanda kurslarımız çeşitlenerek devam ederken bu yıl cam şekillendirmeye yönelik yeni bir alanda hizmet vermeye başladık. Atölyemizi kurduk, öğretmenlerimiz bu alanda gerekli eğitimleri aldılar, kursun tanıtımını yaptık ve şimdi her gün artan bir ilgiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu yönde yeni atölye ve meslek alanlarına yönelme çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.Konuşmalarının ardından okullar ve halk eğitim merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Trabzon yöresine özgü halk oyunları sergilendi. Ardından İlçe Kaymakamı Şenol Esmer ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay tarafından Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine kurs bitirme belgeleri verildi.Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Programa Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Murat Kuyucu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, siyasi parti temsilcileri, STK temcilileri, muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANKARA/İHA

(FOTOĞRAF)




Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN