Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı gümrük muhafaza ekiplerinin Kapıkule Gümrük Kapısında uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili yürüttüğü kararlı mücadele kapsamında 10 gün içerisinde iki farklı olayda piyasa değeri toplam 12 milyon 405 bin TL olan 413 bin 500 adet ecstasy hap ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu Hollanda’dan Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi edinildi ve sevkiyatı yapacak araç birimleri sisteme girilerek takibe alındı. Söz konusu aracın Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına 30 Kasım 2017 tarihinde gelmesi ile sistem uyarı verdi ve otomobil x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonucunda otomobilin çamurluk kısmında şüpheli yoğunluk farkı olduğu tespit edildi.Detaylı olarak aranmak üzere muhafaza personeli refakatinde arama hangarına alınan otomobil, narkotik dedektör köpeği Jack tarafından arandığında köpeğin de çamurluklara tepki verdiğinin görülmesi üzerine aracın çamurlukları söküldü. Otomobilde doğal boşluklara gizlenmiş vaziyette şeffaf poşetler içerisinde haplar bulundu. Yapılan sayım ve tespit sonucunda uyuşturucu test kitinde ecstasy uyarısı veren ve piyasa değeri 2 milyon 25 bin TL olan 67 bin 500 adet hapa el konuldu. Otomobilde seyahat eden M.Ö. ve M.Ö. isimli şahıslar gözaltına alınarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.Kapıkule Gümrük Kapısında görev yapan gümrük muhafaza ekipleri tarafından 10 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise Almanya’dan gelen ve aynı şekilde sistem üzerinden takibe alınan otomobil, x-ray taramasına yönlendirildi. Yapılan tarama ve narkotik dedektör köpek Teo’nun araması sonucunda bagaj ve arka tamponu aranmak üzere işaretlendi. Otomobilin bagaj döşemesi ve arka tamponu söküldüğünde şeffaf poşetler içerisinde üzerlerinde çeşitli ibareler bulunan farklı renklerde haplar bulundu. Alınan numuneler uyuşturucu test kitiyle analiz edildiğinde ecstasy uyarısı veren ve piyasa değeri 10 milyon 380 bin TL olan 346 bin adet hapa el konuldu. Araçta seyahat eden T.G ve K.F.U. isimli şahıslar gözaltına alınarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.Uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 12 milyon 405 bin TL olan 413 bin 500 adet ecstasy piyasaya sürülmeden ele geçirildi.

ANKARA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN