’İş Fikri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

’İş Fikri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ve 61 projenin katıldığı ‘İş Fikri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

Ödül töreninde konuşan Gazi Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Süleyman Özçelik, yarışmada sadece dereceyi girenleri değil tüm projeleri dikkate aldıklarını belirterek, “Yarışmaya katılan projeler arasında ticarileşmesinde öncelikli olduğunu düşündüğümüz projelere de Teknopark bünyesinde ofis imkanı sağlıyoruz. Üniversite olarak bu projelerin ticari hayata geçmesiyle ilgili maksimum desteği vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.Birincilik ödülü alan ‘Projeksiyon Aparatı’ projesinin ülke ekonomisine katma değer oluşturabileceğini düşündüklerini ifade eden Özçelik, “Eğitim kurumları hatta özel sektörde bile tercih edilebilecek bir ürün olduğunu düşünüyoruz. Bu ürünün Türk ekonomisine katma değer sağlayacağını inanıyoruz. Gazi Teknopark Türkiye’deki en aktif ve etkin teknoparklardan biri olarak ön plana çıkıyor. Proje geliştirirken özellikle ithal ettiğimiz herhangi bir ürünü yerli üretim olarak ticarete kazandırmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan ise ’Gazi’nin bir Türkiye markası olduğuna vurgu yaparak, “Amacımız bu markayı yüksek katma değerli çıktılarla daha da yukarıya taşımak. Üniversite olarak çok geniş bir yelpazede hem ulusal hem de uluslararası faaliyet yürütmekteyiz. Bir süre önce merkez yerleşkemizde Çin İhtisas Kütüphanesini hizmete açtık. Ayrıca Bakanlık desteğiyle üç boyutlu yazıcı teknolojilerinin geliştirilmesi, üretimi ve hatta üniversitemizde doktora programlarını yürütmek için çalışmalarımızda son noktaya geldik. Bu büyük proje için birçok destekçimiz var. Gazi Üniversitesi olarak merkezimizde sadece teknoloji değil sağlıkla ilgili projeler de geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.61 projenin katıldığı yarışmada ödül ve mansiyona layık görülen proje ve ekipler şu isimlerden oluşuyor:"1’incilik ödülü ‘Projeksiyon Aparatı’ projesiyle Alaattin Tamer Cengiz ve Mehmet Yiğit Aşalı, 2’ncilik ödülü ‘Milli Radar Soğurucu Pigment Üretimi’ projesiyle Ali Rıza Aktaş ve Gülsen Aktaş, 3’üncülük ödülü ‘Dinamik RFID Destekli Ürün Güvenlik Sistemi Tasarımı ve Prototip İmalatı’ projesi. Mansiyon Ödülleri: ‘Eğitim Robotu’ projesiyle Ramazan Öter, Özcan Akçeşme, Murat Karataş, Yunus Abdullah Biricik, ‘Atış Kestirim Sistemlerinde Akustik Tabanlı Yön Tahmini’ projesiyle Bilal Canatar Yara ve Yanık Tedavisinde Kullanılmak Üzere Hızlı Etkili Nano emülsiyon Formülasyonları projesiyle Tahir Emre Yalçın.İş Fikri Yarışması; teknolojik ve yenilikçi bir iş fikri olan genç girişimcilerin, bu iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak, mali destek ve çalışma ortamı sağlayarak girişimciliğe teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN