Nesibe Aydın Okulları, TEOG 2. dönem sınavlarının 2. oturum sorularını yorumladı

Nesibe Aydın Okulları, TEOG 2. dönem sınavlarının 2. oturum sorularını yorumladı

Nesibe Aydın Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ikinci oturum sorularını yorumladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik dün ve bugün gerçekleştirilen 2. dönem merkezi ortak sınavları tamamlandı. Öğrenciler bugünkü ikinci oturumda Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girdi. Nesibe Aydın Okulları, 2. dönem merkezi ortak sınavlarının 2. oturum sorularını yorumladı. Yapılan açıklamada, Fen Bilimleri sorularıyla ilgili, “TEOG Sınavının, Fen Bilimleri bölümünde, geçen yıllardan farklı olarak birinci ve ikinci ünitelerden hiçbir soru sorulmamıştır. Sınavın büyük bölümünü “Canlılar ve Enerji İlişkileri” ile “Maddenin Halleri ve Isı” ünitesi oluşturmaktadır. Geri kalan kısım ise diğer üç üniteye dağıtılmıştır. Genel olarak sınav müfredata uygun, kazanımlarla örtüşen, bilgi ve yorum ağırlıklı sorulardan oluşmuştur. Ancak “madde döngüleri” ile ilgili soruda birçok öğrenci, azot bağlayıcı bakterilerin, azot döngüsünde yaptığı olayı şekil üzerinde göremediğinden “A” şıkkının çeldiriciliğine düşüebilir. Besin zinciri ile ilgili soruyu ise, analiz etme yeteneğini çok iyi kullanan öğrencilerin, rahatlıkla çözebileceği düşünülmektedir. Bilgi eksiği olmayan, soruları doğru okuyan ve okuduğunu iyi yorumlayıp, dikkatle çözen öğrencilerin 2. oturumdaki Fen Bilimleri sınavında çok iyi bir sonuç alacağını düşünüyoruz” denildi."Son 10 yılın en kolay sınavı"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük bölümü sorularına ilişkin, "Son 10 yılın en kolay sınavı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük bölümü sorularının çoğu, geçen yıllarda olduğu gibi ’Ya İstiklal Ya Ölüm, Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar ve Atatürkçülük’ ünitelerinden sorulmuştur. 1. TEOG konularından olan ’Milli Uyanış’ ünitesinden yalnızca 2 soru sorulmuş; ’Bir Kahraman Doğuyor’ ünitesinden ise soru sorulmamıştır. Soruların kazanımlarla uyumu ve yoruma dayalı olduğu görülmüştür. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, çeldiricisi yüksek ya da öğrencileri ikilemde bırakacak herhangi bir soru sorulmamıştır. Paragraflar, soru kökleri ve seçenekler, oldukça açık, anlaşılır ve doğru seçeneğe kısa sürede ulaşmayı sağlayacak şekildedir. Konuları bir bütün olarak özümsemiş, dikkatle okuyup analiz edebilen öğrencilerin kolaylıkla iyi sonuçlar çıkaracağı bir sınav olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi."Öğrencilerin yorumları da, sınavın kolay olduğunu doğrulamaktadır"Açıklamada,İngilizce bölümünün büyük bir kısmının diyalog sorularından oluştuğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:“Sınavın geriye kalan kısmında ise, okuduğunu anlama, verilen görsel ile kelime bilgisini eşleştirme, tablo yorumlama ve duruma uygun düşen ifadeyi bulabilme konusundaki kazanımların ölçüldüğü görülmektedir. Soruların tümünün MEB kazanımları ile örtüştüğü ve kolaylıkla çözülebilecek nitelikte oldukları görülmektedir. Öğrencilerin yorumları da, sınavın kolay olduğunu doğrulamaktadır.”

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN