Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay’dan 17 Ağustos mesajı

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay’dan 17 Ağustos mesajı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 17 Ağustos 1999 depreminin 18

yıl dönümü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı.Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Toruntay, “Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini unutmadan, depremle yaşamayı öğrenmeli ve her an hazırlıklı olmalıyız” açıklamasında bulundu.Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 18 yıl önce tüm Türkiye’yi acıya boğan 17 Ağustos depreminin yıl dönümü olması sebebiyle yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:“18 yıl önce meydana gelen ve bizleri yasa boğan, ülkemizde büyük yıkıma neden olan felaketin acısı hala içimizi yakmaktadır. 99 depremi olarak tarihe geçen bu felaket, bizlere tarifi mümkün olmayan acılar yaşatmıştır. Resmi rakamlara göre 17 bin 480 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 43 bin 953 vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, ulusumuzun yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Böylesine büyük bir acıyı bir daha yaşamamak için daha bilinçli ve farkında olmalıyız. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini unutmadan, depremle yaşamayı öğrenmeli ve her an hazırlıklı olmalıyız. Yaşadığımız her felaketten ders çıkarmalı ve gereken tüm tedbirleri almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN