Palandöken: “Caddelerimizi yabancı kelimelerden arındıralım”

Palandöken: “Caddelerimizi yabancı kelimelerden arındıralım”

Dilimizin yozlaşmasını önlemek için tüm iş yeri sahiplerine Türkçe tabela kullanmaları yönünde çağrıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ünlü dil felsefecinin de söylediği gibi, ‘dilimizin sınırları dünyamızın sınırlarıdır’

Bu yüzden dilimizin yozlaşmasını engellemeli ve Türkçemize sahip çıkmalıyız Caddelerimizin yabancı tabela kirliliğinden arındırılması için vatandaşlarımızı Türkçe tabela kullanmaya özendirmeliyiz. Tamamen Türkçe tabela kullananlara vergi muafiyeti getirerek Türkçemizi daha çok kullanmaya teşvik etmeliyiz.” dedi.-“Dilimizin yozlaşmaması için türkçe tabela kullanalım”26 Ağustos Dil Bayramı aracılığıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Köklü geçmişi ve zengin anlam derinliği ile Türkçemiz dünyadaki sayılı dillerden biridir. Tarihimiz, sanatımız, kültürümüz ve medeniyetimiz dilimiz sayesinde nesilden nesle aktarılmaktadır. Ancak bu kadar güçlü bir dilimiz olmasına rağmen yerli üretimin yapıldığı iş yerlerinde dahi yabancı kelimelerden oluşan tabelalar kullanılıyor. Dil Bayramı vesilesi ile dilimizin yozlaşmasının önüne geçmek için tüm iş yeri sahiplerine ve vatandaşlara Türkçe tabela kullanmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte caddelerimizi tabela kirliliğinden arındıralım” diye konuştu.-“Türkçe tabelaya vergi muafiyeti getirilmeli”Vatandaşları Türkçe tabela kullanmaya teşvik etmek için Türkçe karakterli kelime kullananlardan vergi alınmamasını gerektiğini belirten Palandöken, “Tüm ticari müesseseler kullandıkları tabelalar için belediyelere her yıl ilan ve reklam vergisi ödemektedir. Eğer Türkçe karakterli tabelaları kullananlara tabela vergisi muafiyeti getirilirse iş yeri sahipleri tabelalarda yabancı kelime kullanmaktan vazgeçer. İş yeri sahiplerini özendirmek için tabelalarında Türkçe kelime kullananlara tabela vergisi muafiyeti getirilmeli’ şeklinde konuştu.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN