Pursaklarlı kadınlar tiyatronun keyfini çıkarttı

Pursaklarlı kadınlar tiyatronun keyfini çıkarttı

Pursaklar Belediyesi Altınova ve Hüma Sultan Hanım Evi üyeleri devlet tiyatrolarında Rumuz Goncagül oyununu izleyerek tiyatronun keyfini çıkarttı

Eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin her geçen gün arttığı Pursaklar’da kadınlar için özel programlar düzenleniyor. Belediye bünyesinde hizmet veren hanım evlerinde; mesleki kurslar, kültürel faaliyetler, sportif hizmetler, sanatsal faaliyetler bir hayli dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak sinema ve tiyatro hizmeti de sunan Pursaklar Belediyesi, kendi bünyesinde oluşturduğu Tebessüm Sinemasında film gösterimi yaparken; devlet tiyatrolarında da halkı tiyatro ile buluşturuyor. Bu kapsamda Altınova ve Hüma Sultan Hanım Evi üyesi 30 kadın, devlet tiyatrolarında yönetmenliğini İsmet Numanoğlu’nun yaptığı Rumuz Goncagül oyununu izlemeye götürüldü. Konusunu şarkılı, danslı ve eğlenceli bir kısmet bulma hikayesi oluşturan oyunda: “İnsaf Hanım, evlenme çağına gelmiş kızı Gülsün’e gazetede yayımlanan gönül pastası aracılığıyla koca aramaktadır. Bu arayış yoksulluktan kurtulma mücadelesidir aynı zamanda. Anne ve kızın göremediği aşk çok yakınlardadır ancak onlar için yoksulluk uzakta kalacak mıdır? Şarkılı, danslı ve eğlenceli bir kısmet bulma hikayesi” işlenir. İzledikleri tiyatrodan memnun kalan Pursaklarlı kadınlar hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti.

ANKARA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN